TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Tempo pakt scalp van leider Wijgmaal

dhh06 10 2018TempoOverijseWijgmaal 1319

Tempo Overijse heeft leider Wijgmaal een eerste nederlaag toegediend. Het werd 2-0 in het Begijnhofstadion na een sterke partij van de thuisploeg. Die ingesteldheid was ook broodnodig, want Overijse is duidelijk een club in crisis.

Nog geen 24 uur voor de aftrap, nam hoofdcoach Kris Goris ontslag en de ploeg zelf werd luttele minuten voor de wedstrijd de les gespeld door voorzitter Vercarre. Dat loonde, al was de eerste speelkans voor de bezoekers. De poging van Fannes ging echter voorlangs. Tempo Overijse schakelde echter meteen een versnelling hoger en heeft met Borahsasar een echte killer aan boord. De aanvaller snelde de rechthoek binnen en knalde de bal keihard onder doelman Vanwelkenhysen binnen. Het stadion daverde alsof het leek dat alle frustraties met dat doelpunt overboord werden gegooid. Leider Wijgmaal had maar weinig in de pap te brokken en moest lijdzaam toezien hoe Overijse in die eerste helft het spel naar zich toetrok met kansen via ondermeer Sarkic en de onvermijdelijke Borahsasar.

Na de pauze kregen de meegereisde supporters dan toch eindelijk een opwarmer van formaat. In de startminuut van die tweede periode ging de plaatselijke defensie in de fout en de ref floot voor strafschop. Gert Stockx liet de kans echter liggen en knalde de bal vanop de elfmeter torenhoog boven de kooi van De Boodt. En daar eindigde opnieuw het verhaal van de lusteloze leider dat De Boodt enkel nog in de slotminuut aan het werk kon zetten. Maar toen was het kalf al lang verdronken. Even na het uur bracht interim-coach Donald Meeus nieuw bloed in met André Ngangué. De veteraan knalde bij zijn eerste baltoets al meteen keihard op Vanwelkenhuysen en bleef ook nadien een ongrijpbare prooi voor een gelaten Wijgmaal. In het slotkwartier brak Ngangué nogmaals door de verdediging, maar hij geraakte niet voorbij de doelman. Andries Claes was wel goed gevolgd, maar ook hij had nog een rebound nodig om de 2-0 binnen te leggen. Wijgmaal van zijn kant stond erbij en keek ernaar.

Tempo Overijse: De Boodt, Sarkic, Niels Heyvaert, Vander Elst (72′ Ngangue), Borahsasar (85′ Van Den Broeck), Claes (88′ Van Remoortel), Jens Heyvaert, Delorge, Hermans, Tom Taelemans, Coquelle

Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, De Keukeleere, Boogaerts (63′ Masselis), Stockx, Fannes (79′ Blockx), Bongiorno, Colson, De Donder (56′ Marcos Da Silva), Weuts, Arcanjo Da Silva, Lennert Vanherbergen

Doelpunten: 12′ Borahsasar (1-0), 81′ Claes (2-0)

Geel: Niels Heyvaert, Delorge, Jens Heyvaert, Boogaerts, Bongiorno, Marcos Da Silva, Masselis