Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Van Remoortel: “Moeten vooral naar onszelf kijken”

dhh22 09 18TempoOverijseSkRonse 1055

Tempo Overijse gaf zaterdag in blessuretijd nog een 2-0-voorsprong uit handen. Verdediger Jannes Van Remoortel had zich zijn competitiedebuut wel anders voorgesteld.

“We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden en hadden de tegenstander tot in detail bestudeerd. We hebben in de eerste helft perfect uitgevoerd wat we hadden vooropgesteld. We lieten de bal goed rondgaan van voet tot voet op een perfecte natte grasmat. Het ging echt snel en de tegenstander kon op bepaalde momenten niet goed volgen. We zeiden dan tijdens de rust dat we ondanks de goeie 2-0-uitgangspositie nog niet gewonnen waren. We wisten dat Ronse alles op alles zou zetten om die aansluitingstreffer te maken en ons die 3-0 niet te laten scoren. Ik denk dat wij dan nog de beste kansen krijgen om die 3-0 toch te maken, maar 2 à 3 keer net die scherpte missen vooraan. Maar dan krijgen we in het slot toch nog onbegrijpelijk het deksel op de neus”, zucht Van Remoortel.

“Zoiets mag nooit gebeuren. Je hebt de zege vast tot aan de 89ste minuut, maar dan nog twee doelpunten slikken op een paar minuten mag echt niet gebeuren op dit niveau. We gaven tot dan ook echt geen kansen weg. Alles stond goed, vaak de lijn ook goed gezet waardoor de aanvallers van Ronse vaak net wel buitenspel liepen. Ik begrijp het ook niet goed wat er in het slot precies gebeurd is. Was het concentratieverlies of het missen van Sarkic die geblesseerd was uitgevallen? Ik weet het niet. Maar dat mag echt geen excuus zijn. We weten wat onze taken waren en wat van ons verwacht werd. Het is aan ons om die taken dan ook uit te voeren en dat was in die laatste vijf minuten duidelijk niet meer het geval.”

“Hadden we hier vandaag de drie punten gepakt, konden we terug naar boven kijken. Maar nu is dat niet het geval en blijven we steken op de elfde plaats. Dat betekent dat we nu een paar overwinningen op rij nodig hebben om terug naar boven te kunnen kijken.”

“Onze aanvallers valt vandaag niets te verwijten. Misschien kon het iets scherper in de afwerking, maar niet alleen bij de aanvallers. Ook anderen hebben vandaag kansen gehad. We moeten nu niet met een vinger naar iemand wijzen, we moeten vooral naar onszelf kijken. We moeten ons afvragen wat we de laatste vijf minuten fout hebben gedaan, want voor de rest liep er weinig fout”, besluit Van Remoortel.