TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Tempo wint knap eerste thuiswedstrijd (met Video)

dhh8 09 18TempoOverijseWinkelSport 0208

Tempo Overijse heeft haar eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie met 3-1 gewonnen. Tegenstander Sint-Eloois-Winkel leverde een geweldige partij af, maar Overijse speelde met een groot hart, speelde aanvallend en kon ondermeer rekenen op de trefzekerheid van spits Hakim Borahsasar.

Tempo kwam al bij de eerste aanval op voorsprong. Borahsasar werd door Jens Heyvaert meteen de diepte ingestuurd en vlamde het leer vanuit een scherpe hoek onder doelman Sven Dhoest tegen de netten. Overijse bleef de gevaarlijkste ploeg, want even later was het de beurt aan Sarkic om een hoekschop met het hoofd te verlengen. Dhoest was geklopt, maar Voskanian kon de bal nog net van de lijn weghalen. De bal kwam zelfs nog bij Youla terecht die in de omschakeling het leer naast het doel knalde. De bezoekers hadden in de eerste helft ongetwijfeld meer balbezit, maar konden daar weinig mee aanvangen. De beste kansen stonden telkens op naam van Borahsasar. De spits knalde een eerste fase tegen de doelman en luttele minuten later zorgde hij voor een knappe draaibeweging waarbij de bal tegen de kruising eindigde.

dhh8 09 18TempoOverijseWinkelSport 1157

Bij aanvang van de tweede periode speelde de thuisploeg minder geconcentreerd en dat werd cash betaald. Bij een hoekschop mocht Lutun veel te gemakkelijk scoren.

Overijse was meteen wakker en schakelde een versnelling hoger. Sint-Eloois-Winkel moest wijken en kreeg geen vat op Borahsasar die opnieuw vernietigend uithaalde na een knap voorbereidend werk van kapitein Delorge. De bezoekers konden daar een aantal afstandsschoten tegenover zetten, maar doelman Deboodt maakte elke kans onschadelijk.

Aan de overkant was het wel opnieuw raak. Van der Elst vuurde een knap schot af dat diep en laag in de hoek verdween. Het was meteen het orgelpunt van deze spektakelmatch, want Sint-Eloois-Winkel kon in de slotfase niet meer dreigen.

Tempo Overijse: De Boodt, Sarkic, Niels Heyvaert (80′ Van den Broeck), Vander Elst, Deflem (70′ Claes), Borahsasar (85′ Ngangué), Jens Heyvaert, Delorge, Hermans, Taelemans, Coquelle

Winkel-Sport: Dhoest, Dujardin, Verhooghe, Reuse, Voskanian, Munoz, Lutun, Velghe, Youla, Deschilder, Vanhaeren (78′ Lambo)

Doelpunten: 4′ Borahsasar (1-0), 55′ Lutun (1-1), 61′ Borahsasar (2-1), 68′ Vander Elst (3-1)

Geel: Coquelle, Voskanian