TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Jens Heyvaert: “Moeten durven ons eigen spel te spelen”

dhh19 08 18FrancsBorainsTempoOverijse 0134

Tempo Overijse keerde met lege handen terug uit Petegem. Toch kwamen de Druivenjongens ietwat verrassend op voorsprong, maar konden die niet vasthouden. Te weinig gevoetbald en ons teveel aan de tegenstander aangepast klinkt het bij middenvelder Jens Heyvaert.

“De eerste helft was zeer gesloten met weinig doelkansen langs beide kanten. Het was daarom ook niet superslecht. Ik vond dat we goed georganiseerd stonden zoals we dat vooraf ook hadden besproken. Misschien hebben we toch iets te weinig gevoetbald en te weinig geprofiteerd van de ruimte die er toch wel was. Na de rust was het dan pure chaos en was de organisatie bij ons totaal zoek. We hadden het moeilijker en gaven ook meer kansen weg. Toch kwamen we dan op voorsprong met een doelpunt dat eigenlijk uit de lucht kwam vallen. Toen dacht ik dat we die wedstrijd winnend konden uitspelen. Maar opnieuw blijkt dat we die voorsprong niet kunnen vasthouden en dat we al even snel weer een tegendoelpunt slikken. We stonden compleet uit onze organisatie en dat blijft toch ons probleem. We kunnen blijkbaar niet tot het laatste fluitsignaal geconcentreerd blijven voetballen. Daar moeten we echt werk van maken. Nadien viel dan nog die lichte strafschop en dan wist je dat het moeilijk zou worden om nog iets te rapen.”

Vooraf werd openlijk de vraag gesteld of Overijse wel klaar is voor het ander genre voetbal dat in het Oosten van het land gespeeld wordt. “Eigenlijk zouden we ons daar niet te veel moeten aan aanpassen,” vindt Heyvaert.

“Het gaat er in de reeks inderdaad steviger aan toe en de ploegen spelen met meer duelkracht. Maar eigenlijk zouden wij daar niet in mee mogen gaan. Wij moeten gewoon iets meer ons eigen voetbalspel spelen en de ruimte die we toch krijgen benutten. We hebben heel wat goede voetballers en spelen ook beter voetbal. We gaan moeten leren om daar ons wapen van te maken en niet mee te gaan in dat stevige duelvoetbal. Anders kunnen we er beter meteen mee stoppen. We hebben het Petegem, dat ieder jaar toch meedoet voor de prijzen, 85 minuten moeilijk gemaakt. Ik kijk dan ook de eerste thuiswedstrijd tegen Sint-Eloois-Winkel met vertrouwen tegemoet.”