TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

P3

P3 verliest zwaar in Hoeilaart

dhh1 09 18ERCHoeilaartP3TempoOverijse 0051

Onze P3 is nioet zo goed gestart aan de nieuwe competitie. In de derby tegen ERC Hoeilaart werd met 6-2 verloren. 

Onze P3 kreeg tijdens het tussenseizoen een totale makeover. Heel wat spelers vertrokken en nieuwe jonge spelers verwelkomd. Danny Matagne kreeg de moeilijk opdracht om een ploeg te smeden en ze een rustig seizoen te laten spelen in derde provinciale. Bij Hoeilaart amper wijzigingen met nagenoeg hetzelfde elftal als vorig seizoen.

Hoeilaart begon stevig aan de partij en onze jongens leken wat zenuwachtig. Na 15 seconden spatte een schot van de Doenders al op de paal uit elkaar. Dat bleek maar uitstel te zijn, want twee minuten later scoorde Hoeilaart toch vanop de stip. 

Tempo schoot wakker en kwam beter in de partij. De vrij jonge ploeg liet bij momenten toch mooie dingen zien, maar tot echt doelkansen kwam het niet. Drie minuten voor de rust moest Overijse met tien verder nadat Matuta terecht met rood van het veld werd gestuurd. Overijse vocht met tien man terug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, het was Hoeilaart dat na tien minuten in de tweede helft de score verdubbelde. Vier minuten later kreeg Tempo dan toch wat het verdiende, Visar Morina scoorde na een knappe actie de aansluitingstreffer.

Hoeilaart schakelde nu een versnelling hoger en Overijse begon achteraan risico’s te nemen. Net na het uur verhoogde Hoeilaart in twee minuten tijd de score tot 4-1. De kopjes gingen naar beneden bij Tempo en Hoeilaart diepte, ondanks een sterk keepende Victoir, de voorsprong verder uit tot 6-1. In het slot kon Overijse nog milderen tot 6-2 via Bouchery.