Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Eerste ploeg verliest oefenmatch tegen Sterrebeek

dhh29 03 18SterrebeekTempoOverijse 0057

Onze eerste ploeg speelde gisteren een oefenwedstrijd bij de buren van Sterrebeek, de rode lantaarn uit de derde amateurklasse. Een experimenteel Tempo verloor kansloos met toch wel overdreven 5-0 cijfers.

Bij Overijse ontbraken met De Boodt, Spreutels, Weynants, Delogu en Coquelle een paar basisspelers. Tempo startte de wedstrijd met een mix van jonge- en ervaren spelers met Belin in doel. Bovendien koos trainer Goris om een driemansverdediging uit te proberen met Michiels centraal, Taelemans op links en de jonge Mathias Van der Zwalmen op rechts.

Overijse probeerde Sterrebeek meteen onder druk te zetten maar de thuisploeg hield het achteraan goed gesloten. Sterrebeek loerde op de counter en bij het eerste foutje van Overijse sloeg het genadeloos toe. 1-0 na 10 minuten spelen.

dhh29 03 18SterrebeekTempoOverijse 0071Overijse eiste de bal op, maar veel kon het daar in de zone van de waarheid niet mee doen. Een kopbal van Taelemans ging over, een schotje van Jitse kon doelman Vandervorst niet bedreigen. Nog voor het half uur verdubbelde Sterrebeek de score na een nieuw mistasten in onze verdediging. Vijf minuten voor de rust krulde Veurinckx een vrij trap enig mooi in doel: 3-0. En toen iedereen zich opmaakte om te gaan rusten scoorde Sterrebeek nog een vierde maal.

Na de koffie een pak nieuwe gezichten bij Overijse, maar ook zij konden het tij niet doen keren. De bedoelingen waren goed, maar echte uitgespeelde kansen waren op één hand te tellen. Benazzi had de eerredder aan de voeten, maar besloot op Vandervorst.

In het slot scoorde Sterrebeek nog een vijfde maal, waardoor de ietwat overdreven forfaitcijfers op het bord stonden.

Onze jongens krijgen nu een weekendje rust en vliegen er maandag terug in voor de vier laatste wedstrijden van het seizoen.