TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Oscar Waite : “Wil niet gewoon de youngster zijn”

dhh24 03 18TempoOverijseHades 0383

Tempo Overijse knoopte zaterdag opnieuw aan met een overwinning, ondanks de afwezigheid van een paar ervaren spelers. Trainer Kris Goris moest noodgedwongen opzoek naar oplossingen en kwam uit bij de jonge Oscar Waite, die een week eerder goed inviel op Spouwen.

“Ik was een beetje verrast dat ik vandaag mocht starten. Tegen Thes viel ik net naast de selectie, maar vorige week mocht ik wel al invallen op Spouwen. Begin deze week kreeg ik dan de melding van de trainer dat ik permanent word opgenomen in de A-kern,” legt Waite uit. “Plots gaat het dus snel voor mij, maar ik ben enorm blij dat ik die kans krijg. Het is natuurlijk wel een hele aanpassing om plots in een kleedkamer terecht te komen met allemaal kleppers. Maar ik ben goed opgevangen en krijg heel veel steun van de oudere spelers. Ik pas mij in het algemeen ook vrij snel aan en hoop dan ook heel wat ervaring op te doen. Het geeft alvast veel hoop naar volgend seizoen toe. Ik zal mij altijd 200 procent geven. Ik wil niet alleen een youngster zijn in de ploeg, maar ik wil mij ook tonen en graag zoveel mogelijk spelen.”

“In de wedstrijd was het de eerste twintig minuten wel wat moeilijk voor mij en moest ik mijn draai nog wat vinden. Het spel gaat hier uiteraard veel sneller dan bij de beloften. Ook tactisch is het helemaal anders. Na die aanpassingsperiode ben ik toch beter in de wedstrijd gekomen. Ik speelde mee op het niveau van de ploeg en mag toch tevreden terugblikken van mijn debuut.

Onze eerste helft was over het algemeen wel goed, maar na de rust hadden we het toch moeilijk. We misten met Heyvaert en Claes toch twee belangrijke spelers op het middenveld en ik denk dat ons dat wel wat parten heeft gespeeld. Ook na het uitvallen van Spreutels hadden we vooraan geen echt aanspeelpunt meer. De lange ballen kwamen even snel weer terug. Toch toonden we heel wat wilskracht en discipline en heeft onze verdediging goed werk verricht.”