TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Kris Goris: “Wil zelfde mentaliteit zien als thuis”

dhh2 12 17TempoOverijseHoogstraten 0806

Net nu de resulaten en het gebrachte voetbal de goede richting uitgaat beleefde Tempo Overijse toch weer een woelige week. T2 Sam Vermeulen lichte dinsdagavond voorzitter Vercarre in dat hij per direct de coach van Kampenhout wordt. Enzo moest de voorzitter opnieuw op zoek naar een nieuw lid voor de technische staf. Voor de derde maal al in ruim één jaar tijd. Terwijl de club de tijd neemt een vervanger te zoeken doet T1 Kris Goris het veldwerk.

“Ik begrijp de beslissing wel van Sam”, zegt T1 Kris Goris. “Als je de kans krijgt om hoofdtrainer te worden bij een club waar je een goede band mee hebt, dan moet je die kans grijpen. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat goed zal doen. Voor de spelersgroep zal het opnieuw aanpassen worden. Voor de tweede maal in kortij tijd krijgen zij te maken met een vernieuwing binnen de staf. We zullen zien hoe ze daarop reageren. We zullen op zoek moeten gaan naar iemand die niet alleen op het trainingsveld goed werk levert, maar ook een goede band kan opbouwen met de spelersgroep. Er zijn een paar kandidaten, maar voorlopig is er nog geen beslissing gevallen over de opvolging. We willen er onze tijd voor nemen om de geschikte persoon te vinden. We willen na nieuwjaar niet opnieuw voor verrassingen komen te staan.”

“De voorbereiding van de wedstrijd op Turnhout is daardoor wel niet in gevaar gekomen. Ik heb de ploeg twee weken geleden aan het werk gezien en denk dat een goed Overijse in staat moet zijn om er punten te halen. Het is wel een stevige ploeg die dominant speelt en gevaarlijk kan zijn op stilstaande fazes. Ze is wel zeer wisselvallig en heeft sinds hun trainerswissel niet meer verloren dacht ik. Wij zullen met dezelfde mentaliteit aan de aftrap moeten verschijnen, zoals we dat thuis doen. Dat is iets wat ik nu ook op verplaatsing wil zien. Met nog twee uitwedstrijden voor de winterstop hoop ik toch minstens op een 4 op 6. Met twee gelijke spelen koop je niets en geraak je in deze reeks geen stap vooruit. Met minstens één overwinning kunnen we rustig die winterstop in.”