TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

TEMPO Overijse stoot door na strafschoppen

Onze eerste ploeg heeft de vierde ronde in de beker van België bereikt. Dat bleek moeilijker dan eerder gedacht. Na de reguliere speeltijd stonden de bordjes in evenwicht en dus moesten strafschoppen een winnaar aanduiden. TEMPO trok hierin aan het langste eind.

Seppe Joachum

Het was timmeren voor onze technische staf in deze eerste wedstrijd met inzet. Sarkic en De Maeyer zijn out met blessures en ook nieuwkomer Mapessa sukkelt nog. We kregen dan ook een aantal jongeren aan de start die zich de afgelopen weken al in positieve zin lieten opmerken. Maar liefst 10 spelers op het wedstrijdblad werden door onze TEGEL-CONCEPT TEMPO Overijse jeugdacademie gevormd.

TEMPO begon sterk aan de partij en had in het openingskwartier al wat kansen op de match in een beslissende plooi te leggen. Ondermeer Cocchiere trof de lat en een kopbal werd van de lijn gered. De bezoekers gaven zich niet zomaar gewonnen en speelden aardig mee. Echte kansen leverde dat voor Herent niet op. Overijse bleef dominant voetballen, maar kon die dominantie niet verzilveren in doelpunten.

Joren Dehond

Met de rust in zicht kreeg Overijse het deksel op de neus. Een een lange bal werd in de rug van onze verdediging gedropt. Pieter Taveirne kwam alleen voor doelman De Vriendt en zorgde met een lob voor de 0-1 voorsprong.

Net na de rust had diezelfde Taveirne de 0-2 aan de voeten, maar hij kon na een snelle tegenprik zijn voet niet goed tegen het leer drukken.  Het doelpunt viel kort daarnij wel aan de overkant. De ingevallen Peeters vond Dehond die beheerst afwerkte en de bordjes al snel terug in evenwicht bracht. Overijse drukte door. Walid ging alleen op doelman Devos af, maar kon niet afwerken. In het slot moest Overijse het spel ondergaan, maar het slotoffensief van de bezoekers bracht niets meer op.

Robin Peeters

Strafschoppen dan maar. Herent opende de score, De Doncker zag zijn elfmeter gestopt.  Bij een 1-2 stand, miste Herent een strafschop en pakte De Vriendt er twee. Cocchiere, Peeters en Justé trapten hun elfmeter feilloos binnen.

Overijse dus net als vorig jaar naar de volgende ronde via de strafschoppen. Daar treffen we het Waalse RFC Warnant. De wedstrijd wordt gespeeld op zondagnamiddag om 16 uur in Warnant.