TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Eerste ploeg blijft ongeslagen leider

Onze eerste ploeg blijft ongeslagen leider in de 3de amateurklasse A. Zaterdagavond werd gewonnen met 4-0 van promovendus Wielsbeke. TEMPO blijft zo de rangschikking aanvoeren met 15 op 15!

Het werd een mooie avond in het Begijnhofstadion. We mochten heel wat eters ontvangen in onze CLUB 98 voor een heerlijke portie stoofvlees met friet. De U10-ploegen waren super enthousiast toen ze mochten mee oplopen met de grote jongens.

Overijse nam meteen het heft in handen en drukte de bezoekers op eigen helft. TEMPO bracht aanvallend en fris voetbal op de mat met mooie combinaties. De wedstrijd had aan de rust gespeeld kunnen zijn, maar de bezoekende doelman hield zijn ploeg tot tweemaal toe recht op pogingen van Cocchiere. De volley van Joren Dehond ging nipt naast en ondertussen werd ook een schot op de lijn gered. Net voor de rust nog de beste kans voor Maluka, maar zijn scherp schot ging over. Zo bleef tijdens de rust de 0-0 op het bord staan.

Wielsbeke stak na de rust even de neus aan het venster en kwam dichtbij de openingstreffer. Yanni stond echter pal en hield zijn netten schoon. Overijse nam terug over en duwde het gaspedaal nog wat harder in. Na 10 minuten was er eindelijk loon naar werken en kopt onze kapitein Dimitri Delorge de 1-0 tegen de netten. De start van 10 dolle minuten.

Plots lukte alles bij TEMPO. Cocchiere, afgezonderd, in de 16 werd aangetikt. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip. Maluka zette de strafschop feilloos om, zijn derde elfmeter al van het seizoen. Ook bij de volgende actie was het prijs en opnieuw was het Capi Dimitri Delorge die de netten deed trillen. 3-0 met nog 25 minuten op de klok. Wedstrijd gespeeld.

In het slot gaf Joren Dehond zijn wedstrijd nog wat extra glans met een prachtig doelpunt. Eindstand 4-0 !

De TEMPO-trein dendert voort. In 5 wedstrijden werden 17 doelpunten gescoord en daarmee heeft TEMPO de beste aanval van de reeks. Voor het eerst in 4 wedstrijden werd ook nog eens de nul gehouden, een extra opsteker voor onze defensie en doelman. Met deze 15 op 15 hebben we de eerste maand van de competitie mooi overleefd.

Volgende week is er echter een nieuwe wedstrijd en komt streekgenoot Wolvertem-Merchtem op bezoek, altijd een moeilijke tegenstander.