TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Perfecte start voor eerste ploeg met 9 op 9

In tegenstelling tot vorig seizoen, heeft onze eerste ploeg de competitiestart niet gemist. Met de 4-1-overwinning tegen Roeselare blijven onze jongens ongeslagen na drie wedstrijden.

Overijse begon overtuigend aan de wedstrijd en wist een paar kansjes af te dwingen. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen, nadat een hoge voorzet werd binnengekopt door Dylan Descheemaecker. Overijse reageerde meteen, maar een kopbal van Cocchiere werd nipt uit doel geranseld door Degrendel.

TEMPO schakelde nog een versnelling hoger. Een duidelijke strafschop op Cocchiere werd niet gefloten, maar even later wees de scheidsrechter wel naar de stip toen een bezoekende hand een kopbal van Cocchiere belemmerde. Jordy Maluka zette de strafschop feilloos om. Overijse eiste de bal op, maar kwam voor de rust niet meer tot scoren.

Na de koffie begonnen de bezoeker weer enthousiast aan de tweede helft. Overijse nam snel over en een bedrijvige Walid haalde de achterlijn, zijn voorzet kon echter door onze Kapitein Dimitri Delorge niet tegen de netten geknald worden.

Op het uur kwam de voorsprong er dan toch. De bezoekers kregen een voorzet niet weggewerkt, Walid was bij de pinken om aan de tweede paal binnen te tikken. Roeselare reageerde vooral met de hoge bal, maar konden Yanni niet echt verrassen.

TEMPO ging op zoek naar de geruststellende 3-1, die er uiteindelijk ook kwam via de ingevallen Kevin De Jonge. Nadat eerdere pogingen van Yann De Maeyer en Dimitri Delorge werden afgeblokt, vond Kevin wel het gaatje.

Net voor affluiten werd het zelfs nog 4-1 dankzij de ook al ingevallen Quentin Van den Steen.

Tempo Overijse: De Vriendt, De Maeyer, Verdoodt, Van Dyck, Sarkic, Delorge, Cocchiere, Dehond (88’ Van Den Steen), Maluka (90’ De Neef), Barreiro Arca, Houssane (79’ De Jonge).
Roeselare-Daisel: Degrendel, Vandelannoitte, Defevere, Dejonghe, Van Heuverzwyn (89’De Meulenaere), Bakelandt, Descheemaecker, Libbrecht (64’ Vanhuyse), Moyaert, Prinsier (79’ Coudron), Schmisser.
Doelpunten: 12’ Descheemaecker (0-1), 38’ Maluka (1-1, strafschop), 60’ Houssane (2-1), 86’ De Jonge (3-1), 90’ Van Den Steen (4-1).