TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Eerste ploeg schakelt FC Luik uit in Croky Cup

Het sprookje van TEMPO Overijse in de beker van België duurt voort. Zaterdagavond wonnen onze jongens bij eerstenationaler RFC Luik met 1-2. Een verrassende, maar zeker geen onverdiende zege.

Overijse stond in de 4de ronde van de beker van België na eerdere zeges tegen provincialers FC Schearbeek, Wevelgem City en Deerlijk Sport. In ronde vier wachtte eerstenationaler RFC Luik. In 3 eerdere confrontaties verloor Overijse nog nooit van de Luikenaars. Wie herinnert er zich niet de winst na een memorabele eindrondewedstrijd 10 jaar geleden in het Begijnhofstadion, of de 2-3 winst op Rocourt een paar jaar later ? TEMPO diende wel het gelote thuisvoordeel af te staan omwille van de Druivenfeesten en dus trokken we zaterdagavond naar Rocourt waar Gaëtan Englebert en Eric Deflandre sportief de plak zwaaien.

TEMPO toonde in de beginfase ietwat te veel respect voor de thuisploeg. Jéremy Perbet kreeg alle ruimte en tijd om vanuit de draai al vrij vroeg de score te openen. Luik drong aan, maar echt uitgespeelde kansen volgden niet. Onze verdediging hield goed stand en kon bij momenten knap uitvoetballen. TEMPO kreeg aanvankelijk maar weinig kansen maar groeide in de partij. Een vrije trap van Walid ging over.

De thuisploeg ging na de rust opzoek naar de dubbele voorsprong, maar geraakte niet voorbij een sterk keepende Yanni. Het geloof bij TEMPO groeide dat er een stunt inzat. Walid, op wandel in de Luikse verdediging, trof de paal, de rebound werd beheerst door Robin Peeters nog voor het uur in de verste hoek geplaatst.

Luik drong opnieuw aan en toen TEMPO na dubbelgeel voor Walid, met 10 verder moest , was het alle hens aan dek met nog 10 minuten op de klok. De ploeg speelde echter volwassen en iedereen vocht voor elke bal. Bij een snelle tegencounter rende Joren Dehond, voor de gelegenheid als rechtsachter, door het middenveld. Op het juiste moment bediende hij de meelopende Ignazio Cocchiere die beheerst de netten deed trillen: 1-2, 8 minuten voor tijd. Luik probeerde nog een slotoffensief te forceren maar Yanni redde tot tweemaal toe knap.

Na affluiten werd uitbundig gevierd met de meegereisde supporters en kregen onze spelers zelfs een staande ovatie van het thuispubliek. Op naar de 5de ronde komend weekend tegen de winnaar van de partij KVK Wellen – Lokeren-Temse !

#WIJzijnTEMPO