TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

ClubnieuwsNieuwsNieuws

Mededeling TEMPO Overijse n.a.v. de contractbreuk door Andries Claes en Daan Matterne

Overijse, 13 april 2022

Gisterenavond werd TEMPO Overijse door spelers Andries Claes en Daan Matterne op de hoogte gebracht van het feit dat zij hun contract bij KVK Tienen hebben verlengd en bijgevolg niet naar TEMPO Overijse komen.  Nochtans hadden Claes en Matterne begin februari een overeenkomst bij TEMPO Overijse ondertekend voor respectievelijk 1 en 2 seizoenen.  Zij hebben deze schriftelijke afspraak dus verbroken en hebben alsnog bij KVK Tienen een semi-professioneel contract getekend voor 2 seizoenen.

TEMPO Overijse is verontwaardigd door deze gang van zaken en het totaal gebrek aan ethisch besef en respect bij de betrokken spelers en de club KVK Tienen.  Nog in februari verklaarden beide spelers te geloven in het project van TEMPO Overijse, om nu dus vaandelvlucht te plegen.  De rol van KVK Tienen in dit alles is op zijn minst bedenkelijk.  Een aantal weken geleden haalde KVK Tienen ook speler Pieter Kempeneers terug , nadat die een contract van 4 seizoenen had getekend bij Zepperen-Brustem.  Deze club was ook verbolgen over de handelswijze van KVK Tienen.

TEMPO Overijse stelt vast dat KVK Tienen er blijkbaar een bijzondere én zeer laakbare transfer politiek op nahoudt.   De club stelt ook vast dat niemand van de sportieve cel van KVK Tienen of het bestuur de moed en de eerlijkheid hebben gehad om TEMPO over deze démarche vooraf te contacteren.  Dit is bijzonder stuitend.  Dergelijke handelswijze hoort niet thuis in een omgeving van amateursport waar wederzijds respect tussen clubs een evidentie zou moeten zijn.  De handelswijze van KVK Tienen is een slag in het gezicht van de vrijwilligers van TEMPO Overijse die zich met hart en ziel inzetten voor hun club, vanuit een overtuiging.  Zij moeten nu ook met lede ogen vaststellen dat ook op amateurniveau de harde wetmatigheden gelden die we enkel kennen vanuit het professionele voetbal.

De timing van dit alles is bovendien bijzonder ongelukkig én schadelijk.  Onze club is momenteel verwikkeld in de strijd om een eindrondeticket (en een kans op promotie naar 2e Nationale).  Hier zou alle focus naartoe moeten gaan.  Deze actie door KVK Tienen en de spelers Claes en Matterne betekent echter dat TEMPO op dit late moment in het seizoen een stuk van het transfer huiswerk moet overdoen.  Een groot deel van de spelers die op de radar stonden voor de posities van Claes en Matterne hebben op dit moment reeds een nieuwe club gevonden.  TEMPO wordt dus 2 keer beschadigd door het handelen van KVK Tienen en spelers Claes en Matterne.

TEMPO Overijse heeft intussen ook KVK Tienen schriftelijk gecontacteerd rond heel deze handelswijze en verwacht een degelijke regeling n.a.v. de opgelopen schade.  Indien KVK Tienen hier geen gehoor aan geeft, zal TEMPO zich beraden over eventuele verdere stappen.

TEMPO Overijse had met de transfers van Claes en Matterne een duidelijke ambitie uitgesproken.  Door deze laattijdige contractbreuk is intussen bijzonder kostbare tijd verloren gegaan om volwaardige alternatieven te vinden.  Onze sportieve cel, de staf van het eerste elftal en de Raad van Bestuur zullen echter alles in het werk stellen om het sportieve project van TEMPO met de gepaste ambitie verder uit te bouwen.

Bestuur TEMPO Overijse