TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Overijse en Cocchiere tellen Melsele uit in 10 minuten

Onze eerste ploeg won zaterdagavond overtuigend bij Svelta Melsele met 1-4. Nochtans keken onze jongens na 10 minuten al tegen een verrassende 1-0-achterstand aan. In 10 minuten tijd boog TEMPO de achterstand om in een 1-3-ruststand na een hattrick van Cocchiere. Maluka maakte er in het slot van de wedstrijd nog 1-4 van.

Overijse begon opnieuw met goede intenties aan de wedstrijd. TEMPO eiste de bal op en creëerde een paar kleine kansen. Een schot van Focant ging nipt naast. Bij een eerste tegenaanval was het meteen prijs voor de thuisploeg. Een lange voorzet werd teruggekopt tot bij de vrijstaande Van Bergen, die meteen overhoeks binnenkopte.

Een kleine domper voor TEMPO, maar al snel herpakten onze jongens zich. Overijse trok massaal ten aanval. Een schot van De Jonge ging naast, Delorge schoot over en doelman Pauwels redde een poging van Dehond.

Na een zoveelste hoekschop viel de gelijkmaker dan toch. Cocchiere kopte er eentje van Dehond keihard binnen. Het begin van 10 dolle minuten. Overijse duwde door maar kon in eerste instantie de kansen niet benutten. Dehond trapte een aflegger van Cocchiere naast. Op het half uur dan toch de verdiende voorsprong en hoe. Cocchiere zag de thuisgoalie wat ver uit doel staan en twijfelde niet. Vanop 40 meter verschalkte hij doelman Pauwels met een pareltje.

En nog was het niet gedaan. Twee minuten later zorgde Cocchiere met een zuivere hattrick voor de 1-3. Zijn dertiende doelpunt in evenveel wedstrijden.

Na de rust controleerde Overijse de partij en kon het de thuisploeg ver van doel houden. Het was wel opletten voor de snelle counters van Melsele, maar echt gevaar leverde dat niet op.

De ingevallen Jordy Maluka zette in het slot van de partij nog de 1-4 eindstand op het bord. Met deze nieuwe zege pakt Overijse een 12 op 15 en nestelt zich daarmee steviger in de top vijf.

Svelta Melsele: Pauwels, Achnak (82’ Malfroy), Dutoit, Felix, Van Bergen, Keisers, Ito, Muyshondt, Van Bossuyt (72’ Suy), Spies, Butsraen.
Tempo Overijse: De Vriendt, De Maeyer, Verdoodt, Van Dyck (69’ Mulaku Bimbo), Delorge, Cocchiere, Dehond, De Jonge, Focant (78’ Vandervondelen), Barreiro (80’ De Neef), De Groodt.
Doelpunten: 9’ Van Bergen (1-0), 22’ Cocchiere (1-1), 30’ Cocchiere (1-2), 32’ Cocchiere (1-3), 87’ Maluka Bimbo (1-4).
Geel: Dehond.