TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

TEMPO kan vele kansen niet verzilveren

Opnieuw is onze eerste ploeg niet beloond voor het geleverde spel. Tempo was heer en meester in Hamme en dat vertaalde zich ook in kansen, maar een sterk keepende thuisdoelman speelde de wedstrijd van zijn leven en hield zo goed als alles tegen. Eénmaal was hij geklopt, maar meteen erna scoorde Hamme de gelijkmaker.

Na een korte studieronde was de eerste kans voor de thuisploeg. De bal ging nipt naast. Na 10 minuten nam Overijse de overhand en creëerde het kans na kans. Nico Verdoodt, zeer bedrijvig op de linkerflank vond Joren Dehond. Zijn schot werd gekeerd door doelman Van Haver, Cocchierre trapte de rebound nipt naast. Even later opnieuw een mooie en snelle aanval, maar het schot van Cocchiere mistte precisie. De thuisploeg onderging de aanvalsgolven van Overijse en kon daar maar bitter weinig tegenoverstellen. De thuisdoelman wist Overijse van een verdiende voorsprong te houden. Hij stopte werkelijk alles: een schot van De Jonge, een schot/voorzet van Verdoodt duwde hij net van onder de lat in hoekschop en hij redde een kopbal van Delorge op de lijn. Het zat Overijse opnieuw niet mee in de afwerking.

Na de rust kregen we eerst hetzelfde spelbeeld. Overijse wou absoluut die voorsprong. Delorge trapte hoog over en een schot van De Jonge ging naast. Nadien kwam Hamme iets meer opzetten en De Vriendt moest een hoekschop toestaan. Even later ging een schot van de thuisploeg in het zijnet. Het signaal voor Overijse om opnieuw het tempo op te krikken. Van Haver had alle moeite met een strak schot van Dehond. Bij de volgende aanval was het eindelijk wel prijs. Van Dyck vond met een lange bal over de grond Jordy Maluka. Onze aanvaller draaide zich knap vrij van zijn verdediger en bediende Cocchiere met een hoge voorzet. Onze Italiaanse spits twijfelde niet en en kopte het leer aan de tweede paal keihard in de verste hoek. Een meer dan verdiende voorsprong voor Overijse.

Lang stond die voorsprong niet op het bord. Bij de eerstvolgende tegenaanval kon de thuisploeg via de pas ingevallen Djeff Smet de bordjes alweer in evenwicht brengen.

Beide ploegen gingen nog voluit voor de winning goal, maar het waren de twee goalies die een hoofdrol opeisten en hun ploeg een puntje bezorgden. En zo blijft Overijse na twee goede wedstrijden achter met een magere 1 op 6. Komende zaterdag komt Lebbeke op bezoek en dienen we haast de drie punten thuis te houden willen we de voeling met de top niet verliezen.

VW Hamme: Van Haver, De Wilde, Warre Ponnet, Penneman, Van Osselaer, De Witte, Lokando (63′ Smet), Huygens, Boulahmoum, Claeys (68′ Taptchou), Beau Ponnet.

TEMPO Overijse: De Vriendt, De Maeyer, Verdoodt, Van Dyck, Delorge, Cocchiere, Dehond, De Jonge (69′ Focant), Maluka, Barreiro (90′ Lusadusu), De Groodt (46′ Vandervondelen).

Doelpunten: 63′ Cocchiere (0-1), 65′ Smet (1-1).

Gele kaarten: De Witte, Warre Ponnet, Barreiro.