TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

TEMPO overtuigend naar tweede ronde beker van België

Onze eerste ploeg heft zaterdagavond geen steken laten vallen bij de Henegouwse eersteprovincialer RAS Pays Blanc Antoinien. TEMPO won met 0-4, al had die score gerust hoger kunnen uitvallen. In de volgende ronde nemen we het thuis op tegen RCS Brainois dat ook overtuigend won van R Leopold FC.

Antoing, een gezellig stadje aan de oevers van de schelde, is de hoofdstad van de “Pays Blanc”. De regio dankt haar naam aan de kalksteenontginning dat gebruikt wordt in het vervaardigen van klinkers. Het stadje telt ruim 7800 inwoners en heeft een paar toeristische trekpleisters waaronder een kasteel uit de 12de eeuw dat zelfs nog steeds bewoond wordt door een echte prins. Troeven genoeg voor een zondags uitstapje, maar daar hadden onze jongens geen tijd voor. Met de bekerwedstrijd op Sart-Bernard vorig jaar nog vers in het geheugen, werd toch met een bang hartje de anderhalf uur durende busrit aangevat. Een bekerwedstrijd in de eerste ronde, bij een Waalse club kan altijd voor onverwachte verrassingen zorgen. Die argwaan bleek onterecht. Geen akker deze keer, wel een recent aangelegd kuntsgrasveld gelegen in een gezellige kuipachtig klein stadionnetje.

Coach Johan Lauryssen pepte zijn spelers net voor de aftrap nog eens op. Ze lieten er geen gras over groeien en grepen de thuisploeg meteen bij de keel. Het kon na 3 minuten al meteen prijs zijn. Drie spelers zonderden zich af voor de thuisgoalie, maar niemand kon de strakke voorzet van Bastien Focant binnentikken. Een paar tellen later opnieuw alarmfase rood bij de thuisverdediging. Kapitein Delorge kon vrij inkoppen, maar doelman Carbonnelle hield zijn ploeg met een ultieme kattesprong recht. En zo ging het nog even door. Overijse liet de bal goed rondgaan en creërde kans na kans. De Jonge schoot naast, trof later de paal en Jordy Maluka besloot op de keeper. Het vizier duidelijk nog niet op scherp bij onze aanvalslinie.

Het duurde tot de 24ste minuut tot de netten eindelijk trilden. Na een knappe actie op rechts, schoot Joren Dehond een aflegger van Bastien beheerst binnen. De veer bij de thuisploeg bleek gebroken en Overijse drukte door. Twee minuten later zorgde Dehond al voor de dubbele voorsprong. Aan de overkant keek onze doelman Yanni De Vriendt werkloos toe.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. TEMPO controleerde de partij en probeerde met goed voetbal op zoek te gaan naar de geruststellende 0-3. Een uitstekende Verdoodt kon na een knappe een-twee met De Jonge de bal voorbrengen, maar Bastien trapte het leer net naast doel. Ook Maluka had zijn doelpuntje kunnen meepikken, maar bleef een paar keer ongelukkig in de afwerking. Met de inbreng van Zaidi voor Maluka, werd Focant de spits ingestuurd. Hij zorgde na een mooi samenspel tussen Dehond en Verdoodt voor de verlossende 0-3. Ondertussen diende Yanni De Vriendt aan de overkant alles uit de kast te halen om de nul op het bord te houden.

Overijse wilde de voorsprong nog verder uitdiepen en bleef kansen creëren. De uitvoering kon beter. In het slot bekroonde Nico Verdoodt zijn sterke wedstrijd met een doelpuntje. Een verre uittrap van De Vriendt werd knap meegenomen door Zaidi. Hij bediende Verdoodt die het leer met links van aan de grote rechthoek binnentikte.

Een verdiende overwinning voor Tempo Overijse, dat alle twijfels wegnam na de toch wel te zware nederlaag tegen RWDM vorige week. TEMPO was dominant, speelde als een ploeg met grinta, controleerde de partij en creërde een pak kansen. Al hadden er daar misschien wel een paar meer van benut mogen worden.
De kop is er dus af, in de tweede ronde spelen we volgende week zatergdagavond thuis tegen  RCS Brainois om 20 uur.

RAS Pays Blanc Antoinien: Romain Carbonnelle, Stéphane Deprekel (87’ Desauvage), Jules Hourdeau, Luca Ciot, Valentin Ramser (87’ Fakhar), Jonathan Vivier (69’ Detemmerman), Stephane Michel Masquelet, Thomas Boucart (87’ Abrassart), Julien Daxhelet, Oilvier Huyzentruyt, Donovan Haillez (69’ Derbal)

TEMPO Overijse: Yanni De Vriendt, Yan De Maeyer, Dimitri Delorge, Robbe Vandervondelen, Tom Van Dyck, Nico Verdoodt, Kevin De Jonge (72’ Diego Barreiro), Bastien Focant (80’ Niel Dewolf), Jonathan Lusadusu, Joren Dehond, Jordy Maluka (65’ Azzeddine Zaidi)

Doelpunten: 24’ en 26’ Joren Dehond (0-1 en 0-2), 68’ Bastien Focant (0-3) , 90’ Nico Verdoodt (0-4)

Geel: Huyzentruyt