TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegNieuws

Coach Johan Lauryssen : “Jeugdige talenten krijgen voluit kansen bij ons!”

Nu het doek definitief is gevallen over de nationale voetbalcompetitie in het amateurvoetbal kunnen we met onze coach Johan Lauryssen terugblikken op zijn ervaringen met de kern waarmee het seizoen was aangevat. Het seizoen afsluiten op een derde plaats na drie speeldagen met 7 op 9 blijft natuurlijk wel irreëel maar misschien wel een bewijs dat er muziek zat in de kern van dit seizoen. “Dat kan je beslist zo noteren, want we hadden samen met het bestuur beslist om met de haast volledig nieuw samengestelde kern een aantal andere sportieve accenten te leggen”, zegt Johan.

“We kenden een goede voorbereiding en zagen week na week progressie. De automatismen erin krijgen was een normaal proces. Als sportieve staf gingen we er met z’n allen aan werken om met attractief voetbal terug wat meer sfeer in het Begijnhofstadion te brengen. We opteerden in de samenstelling van het team voor een gezonde mix van ervaren spelers die reeds bij de club waren of elders reeds hun sporen hadden verdiend  in het nationale amateurvoetbal. De kern werd dan verder aangevuld met enkele talentvolle spelers uit de eigen jeugdopleiding.”

“Ik wil naar volgend seizoen toe zeker op deze ingeslagen weg verder gaan. Haast 90 percent van de huidige kern blijft de club trouw  en ook de nieuwe jeugdspelers die uit de beloften worden overgeheveld naar de A-kern zullen voluit hun kans krijgen om zich verder te ontwikkelen in het “mannenvoetbal” op nationaal amateurniveau. Aan hen om hier vanaf nu mee aan de slag te gaan en geen stappen over te slaan. Aan ons om hen daarin te begeleiden samen met de ervaren spelers in de kern.”

In de kern van volgend seizoen waarmee TEMPO Overijse dan van start gaat, zullen er 3 beloftevolle jeugdspelers de overstap maken vanuit de beloften. In verdedigend opzicht is dat de 17 jarige Brend Verlinden die sinds de U14 het plunje van TEMPO draagt en voordien bij Tervuren en OHL zijn voetbalopleiding startte. Hij krijgt hierin het gezelschap van de 19-jarige Thomas Barreiro Arca die als rechterflank verdediger zijn kwaliteiten verder kan ontwikkelen. Thomas komt in de A-kern zijn tweelingbroer Diego vervoegen die reeds dit seizoen in de A-kern was opgenomen als verdedigende middenvelder. Als derde komt de 17-jarige Giovan Ziwa bij de kern om zich als middenvelder te ontwikkelen. Gio heeft een deel van zijn jeugdopleiding gehad bij de buren van Hoeilaart maar kwam in onze jeugdacademie terecht om verder door te groeien en zijn intrinsieke kwaliteiten in de juiste vorm te gieten.

Als de verdedigende middenvelder hoeft Jonathan Lusadusu zich ondertussen niet meer te bewijzen. Hij stond er op gebrand om bij TEMPO Overijse sportieve revanche te nemen en mee te bouwen aan een succesvol seizoen. Hij zal net als meerdere ploegmaats ook weer volgend seizoen op het wedstrijdblad staan. Jonathan tekende immers voor een jaar bij in Overijse.

“We melden hierbij ook dat aanvaller Sander Van Eyk heeft beslist om volgend seizoen niet langer voor onze club uit te komen om persoonlijke redenen. Hij kiest ervoor zijn carrière af te bouwen en wat dichter bij zijn Antwerpse woonplaats te gaan spelen. Een beslissing die we respecteren hoewel er met Sander wel gesprekken waren om aan boord te blijven. Middenvelder Oscar Waite en verdediger Jelle Dehaes zullen volgend seizoen niet meer in het rood-wit tenue spelen en wij willen hen allen vanuit het bestuur, de staf en supporters veel succes wensen voor de toekomst”, aldus bestuurslid Eric Vanderhoeven.