TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegNieuws

Kapitein Dimitri Delorge verlengt zijn verblijf samen met ploegmaats

Ondanks de onzekerheid over het verdere verloop van de huidige competitie waarover eerstdaags meer duidelijkheid moet komen vanuit Voetbal Vlaanderen, is de sportieve cel van TEMPO reeds gestart met de voorbereiding van het komende seizoen. Vandaag stellen we u een eerste deel van blijvers voor, de komende dagen volgt er meer nieuws.

Samen met de technische staf werd de kern op sportief vlak doorgelicht. Het clubbestuur is erg tevreden met het verloop van de gesprekken en is verheugd te kunnen melden dat kapitein Dimitri Delorge (31) zijn verblijf bij TEMPO Overijse verlengt voor het komende seizoen ’21-’22. Dimitri is middenvelder én een jeugdproduct van de club die in het seizoen 2018-2019 door onze supportersclub ook werd verkozen tot beste speler van het elftal.

Hij geeft het zelf ook aan. “De nieuw samengestelde kern had er net als ik echt “veel goesting ” in om er een succesvol seizoen van te maken, maar de corona crisis maakte er een abrupt einde aan. Ik betwijfel ook sterk dat we nog zullen herbeginnen. Dat neemt niet weg dat we ook al naar volgend seizoen kijken. Ik ben echt tevreden om mijn contract te verlengen want er zit in deze groep echt een mix van ervaren en jeugdige getalenteerde spelers waarmee we iets kunnen opbouwen. Er zit echt grinta in deze kern die erg complementair is. Het bewijs dat er op dat vlak goed werk wordt geleverd door staf en bestuur is dat meerdere ploegmaats ook in het Begijnhofstadion zullen blijven spelen volgend seizoen. Ik zei ooit dat er terug wat meer vuurwerk op het Begijnhofstadion mocht komen en in de start van de competitie voelde je al aan dat het goed zit op alle vlakken. De tegenstrevers die naar Overijse afzakken, wisten dat we steevast een stevige thuisreputatie hadden en dat ze hier niet makkelijk punten kwamen halen. Jammer dat het niet vaker dit seizoen kon getoond worden, maar uitstel is zeker geen afstel.”

Kapitein Delorge is dus niet de enige die bevestigde om in Overijse te blijven. Aanvaller Joren Dehond die vorig jaar was overgekomen vanuit Wijgmaal voelt zich in zijn sas in de club en tekende voor 1 seizoen bij.  De centrale en getalenteerde middenvelder Kevin De Jonge volgt in zijn spoor om zich aan de club ook het komende seizoen te binden. Ook de 29-jarige Oliver De Groodt die zich vorig seizoen als laatste bij de kern had gevoegd, zal zijn polyvalentie en ervaring in verdedigend opzicht ook weer bij TEMPO brengen. 

Als belangrijk sluitstuk in de spelerskern blijft doelman Yanni De Vriendt ook op post om tegendoelpunten tot het minimum of niet te beperken. Wat anderzijds en in aanvallend opzicht ook van belang is, verwachten we van de getalenteerde en jonge aanvaller Bastien Focant
Bastien is zelf heel opgetogen om zich als nieuwkomer verder te kunnen ontwikkelen bij de club die hem liet bijtekenen voor het volgende seizoen.