TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

TEMPO Overijse uitgeschakeld in Beker van België

Geen derde ronde voor TEMPO Overijse in de beker van België. Overijse verloor zaterdagavond met 2-0 bij Hades. Onze jongens moesten niet onderdoen voor de Limburgers, maar werden tweemaal koud gepakt na een stilstaande fase.

Overijse begon met goede intenties aan de wedstrijd en zette de thuisploeg onder druk. Bastien Focant trapte een voorzet van Nico Verdoodt naast. Even later speelde Focant Azzedine Zaidi aan. Zijn voorzet werd door Sander Van Eyk naast gekopt. Twee minuten later bijna hetzelfde tafereel. Ditmaal kopte Van Eyk op aangeven van Yan De Maeyer de bal over het doel. Op het kwartier toonde Focant nog maar eens zijn klasse, maar kon niet scoren. Het doelpunt viel echter wel aan de overkant. Bij de eerste echte kans voor de thuisploeg was het wel meteen raak. De bal geraakte na een verre hoekschop niet weg, Jelle Vanratingen kreeg de bal uiteindelijk tegen de netten. 1-0 voor de thuisploeg tegen het spel in.

Overijse was een beetje van slag en moest na een zinderend openingskwartier ook wat gas terugnemen. Een schot werd in eerste instantie afgeblokt, maar onze doelman Yanni De Vriendt was bij de pinken bij de rebound.

10 minuten voor de rust verdubbelde Hades de score. Een vrije trap werd door Michael Caubergs ongehinderd binnengekopt. Overijse rechtte de rug en ging voor de pauze nog op zoek naar de aansluitingstreffer. Een schot van Focant was te zwak om de thuisgoalie te verontrusten. Even later leek een actie van opnieuw Focant wel een doelpunt op te leveren, maar doelman Gijbels keerde de poging met de voet. De rebound van Van Eyk werd afgeblokt waardoor Diego Barreiro nog een schietkans kreeg dat over ging.

De beginfase in de tweede helft was voor Hades. Overijse leed te veel balverlies en kon nog amper voor dreiging zorgen. De slag werd vooral op het middenveld geleverd. Een eenzame kans voor Hades werd over doel gekopt.

Stilaan pikte TEMPO de draad weer op en kwam vaker dreigen. Doelman Gijbels had geen moeite met een vrije trap van Zaidi. Overijse drukte door, maar in de zone van de waarheid wilde het niet lukken. Steeds zat er wel een been tussen of was de laatste pass niet goed genoeg. De verdediging bij Hades stond op punt en ving Overijse goed op. Een duidelijke trekfout op Van Eyk werd in de zestien niet gefloten. Steeds vaker moest Hades foutief ingrijpen, bewijs daarvan de 5 gele kaarten voor de thuisploeg in de laatste 20 minuten.

Aan de overkant was het nog opletten voor de tegenaanval. De Vriendt hield Hades van de 3-0. Het slotoffensief van Overijse leverde niets meer op, waardoor het bekerverhaal dit seizoen eindigt in de tweede ronde.

Overijse was zeker de evenknie van Hades en was bij momenten de best voetballende ploeg. De twee tegendoelpunten na stilstaande fases kwamen op een slecht moment. Dat er muziek zit in deze groep is al lang duidelijk. Er resten nu nog twee weken om die werkpunten aan te pakken en klaar te zijn voor de nieuwe competitie.

Hades: Dries Gijbels, Hicham Gueroui, Wieto Claes (87’ Thierry Vandermeeren), Alessandro Buongiorno (89’ Dylan Put), Marten Verbeeck, Willem Celen, Roel Jacquemyn, Andrea Cascio, Jelle Vanratingen, Michael Caubergs, Marijn Convents (73’ Johan Ella Ella)

Tempo Overijse: Yanni De Vriendt, Yan De Maeyer, Oliver De Groodt, Robbe Vandervondelen, Nico Verdoodt, Bastien Focant, Diego Barreiro (56’ Jonathan Lusadusu),  Dimitri Delorge, Azzeddine Zaidi, Sander Van Eyk, Joren Dehond

Doelpunten: 18’ Jelle Vanratingen (1-0), 36’Michael Caubergs (2-0)

Geel: Vanratingen, Verbeeck, Bongiornio, Celen, Ella Ella, De Maeyer