TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Tony Amrani scoorde via een vrije trap
Eerste PloegWedstrijdverslagen

TEMPO wint oefenduel tegen beloften Anderlecht

Onze eerst ploeg heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen de beloften van RSC Anderlecht met 5-2 gewonnen. Overijse scoorde vijfmaal na de rust en haalde zo een 0-2 achterstand op.

Het werd alweer een aangename oefenwedstrijd in het Begijnhofstadion met een toch redelijke publieke opkomst. Anderlecht kwam naar het Begijnhofstadion met een aantal beloften die werden aangevuld met jonge spelers uit de U18 lichting. Op zich allemaal jongens die toch een aardig potje kunnen voetballen. Het publiek werd dan ook op haar wenken bediend met mooi en snel voetbal en uiteindelijk 7 doelpunten.

De bezoekers begonnen het best aan de partij en hadden al snel een grote kans om de score te openen. Een schot van Michez trof de paal. Aan de overkant was een mooie actie van Zaidi hetzelfde lot beschoren. Na een knappe individuele actie probeerde Zaidi de bezoekende doelman te verschalken. Maar ook hier spatte zijn poging op de paal uit elkaar.

Op het kwartier een heet standje voor het doel van Overijse. Onze doelman Anwar Houmani redde eerst nog knap, maar in de rebound scoorde Simion Michez de openingstreffer. TEMPO ging op zoek naar de gelijkmaker, maar in de zone van de waarheid wilde het niet echt lukken. De wedstrijd ging goed op en neer met goed voetbal bij beide ploegen. Toch was het opnieuw Anderlecht dat kon scoren net na een half uur voetballen. Een voorzet vanop rechts werd simpel binnen getikt door Halim Timassi, die twee jaar geleden een profcontract kreeg bij Anderlecht.

Net na de rust trapte Tony Amrani een vrije trap over de muur in de winkelhaak en zorgde zo voor de aansluitingstreffer. Overijse leek onder stoom te komen en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een kopbal van Van Eyk mistte precisie. Met nog 20 minuten op de klok kwam de gelijkmaker er toch. Opnieuw trapte Amrani een vrije trap over de muur naar doel. De ingevallen doelman Eeckhout stopte eerst, maar een goed gevolgde Robbe Vandervondelen duwde het leer toch voorbij Eeckhout in doel.

De veer leek gebroken bij het jonge Anderlecht dat ondertussen heel wat wissels had ondergaan. Overijse voerde de druk nog op. Een schot van De Neef week af op de rug van een Anderlecht-verdediger en verdween in doel: 3-2. De honger bij Overijse was nog niet gestild. Een diepe bal van Vandervondelen kwam na een paar tussenstations bij Bastien Focant terecht. Focant kapte zijn belager uit en scoorde met een knappe actie de 4-2.

Net voor affluiten kopte Van Eyk een voorzet op de lat. Het gevaar was niet meteen geweken en Joren Dehond werd tegen de grond geduwd. De scheidsrechter legde de bal op de stip. Dehond nam zelf de honneurs waar en legde vanop de stip de 5-2 eindcijfers vast.

Wat Tempo Overijse liet zien en op de mat bracht, belooft voor de bekerwedstrijd van zaterdag tegen Sart-Bernard.