TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

JeugdNieuws

Coronavirus-Update: Tempo onderzoekt of een gedeeltelijke hervatting jeugdtrainingen mogelijk is

In het kader van de versoepeling van de coronamaatregelen heeft de Nationale Veiligheidsraad op 13 mei beslist dat vanaf 18 mei ondermeer de voetbalclubs de trainingen mogen hervatten, mits een aantal specifieke voorwaarden. Onze club zal onderzoeken of een gedeeltelijke hervatting van de jeugdtrainingen mogelijk is.

Trainingen zijn toegestaan met in acht name van onderstaande maatregelen:

  • Enkel trainingen in buitenlucht zijn toegestaan.
  • Trainen mag enkel in groepen van maximum 20 personen, met respect voor de afstandsregels (min. 1,5 meter afstand tussen de deelnemers).
  • Trainingen organiseren mag enkel op de club en in aanwezigheid van een trainer.
  • Geen wedstrijden, ook niet binnen het eigen team (afstandsregels)
  • Geen toeschouwers
  • Geen kantines
  • Geen kleedkamers

Voetbalclubs mogen alleen terug starten indien zij aan alle veiligheidsmaatregelen kunnen voldoen.
In deze moeilijke tijden heeft iedereen, maar de kinderen en jongeren in het bijzonder, nood aan fysieke ontspanning en beweging.

Het jeugdbestuur van Tempo Overijse heeft tijdens een vergadering van gisterenavond dan ook beslist dat in het kader van een eventuele hervatting van groepstrainingen een werkgroep de modaliteiten zal bepalen waaronder trainingssessies eventueel kunnen plaatsvinden de komende weken.

In de eerste plaats wordt ook verder overleg gepleegd met de gemeentelijke overheid omtrent het openstellen van het jeugdcomplex Hagaard.
Deze trainingssessies zijn in de eerste plaats bedoeld om de kinderen en jongeren te laten ontspannen samen met hun vrienden en zo het gekortwiekte seizoen nog op een zo mooi mogelijke manier af te sluiten.

Uiteraard zal er maximaal over gewaakt worden dat de eventuele hervatting van deze activiteiten in veilige omstandigheden en met volle naleving van de opgelegde voorwaarden kan plaatsvinden.  Tempo Overijse zal zich strikt houden aan de specifieke voorwaarden die Voetbal Vlaanderen oplegt.

U kan deze voorwaarden raadplegen via  www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/voetbalclubs-mogen-weer-trainingen-organiseren-open-lucht .

Een eventuele hervatting zal ten vroegste gebeuren vanaf maandag 25 mei a.s.

Het jeugdbestuur van Tempo Overijse zal u de komende dagen en weken maximaal op de hoogte houden.