TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

DuiveltjestoernooiJeugdNieuwsToernooien

Internationaal Duiveltjestoernooi: FC Utrecht keert graag weer naar Overijse

De aftelling is nu wel echt ingezet naar de 21ste editie van Internationaal Duiveltjestoernooi dat Tempo Overijse organiseert tijdens het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 mei. Het Begijnhofstadion zal beslist weer het trefpunt worden van het jeugdvoetbal in de leeftijdscategorie U8 en U9. Vanuit het organisatiecomité en als algemeen verantwoordelijke licht Eric Vanderhoeven de stand van zaken toe.

Het Duiveltjestoernooi van Tempo Overijse is bij de nationale én de internationale elite ploegen genoegzaam bekend. Haast alle Belgische elite teams bevestigden reeds vorig jaar hun deelname en het wordt gegarandeerd weer een gevarieerde mix van 24 binnen- en buitenlandse clubs in beide categorieën U8 en U9. Als organisatoren negeren we zeker het lokale karakter van het toernooi niet. Integendeel, want diverse Brabantse en IP of provinciaal spelende clubs uit aangrenzende provincies spelen er op de site Begijnhofstadion de voorronde op zaterdag 16 mei. Het is zeker een sportieve uitdaging voor deze clubs want van hieruit kunnen ze met 2 winnaars als wildcard doorstoten naar het hoofdtoernooi op zondag 17 mei om zich sportief te meten met de eliteteams. Een challenge die de U8 en U9 ploegen bij regionale clubs erg graag opnemen om dan in de hoofdtabel bijvoorbeeld uit te komen tegen elite clubs uit Engeland, Nederland, Frankrijk of Schotland.

Eric Vanderhoeven: “Het organisatie team is stilaan begonnen met de logistieke en commerciële voorbereidingen van het Duiveltjestoernooi. Begin deze maand bevestigden ook de laatste clubs in voorronde en hoofdtoernooi hun deelname. Bij de U8 is er ondermeer een delegatie met Ajax, Feyenoord, Utrecht, Bayer Leverkusen om er maar enkele te noemen. Bij de U9 is met FC Nantes de laatste buitenlandse ploeg aan het deelnemersveld toegevoegd waarbij hun begeleidende staff bevestigde dat ze dit jaar met veel plezier voor de 2de keer terugkomen naar Overijse. De faciliteiten van het Begijnhofstadion zijn hen immers bekend en ze weten dat ze hun jonge talenten hier een uitdagende buitenlandse ervaring kunnen laten opdoen.”

Dit is ook de mening die de U9 coach Jack Bijsterveld van FC Utrecht heeft over de organisatie van het Duiveltjestoernooi. Utrecht is met circa 350.000 inwoners de vierde stad van Nederland. “FC Utrecht heeft met het U9 team al diverse jaren meegespeeld in Overijse en in 2019 was onze club ook met de U8 spelers voor het eerst present op dit fantastische toernooi. Organisatorisch is alles tot in de puntjes geregeld en dat is dan ook 1 van de redenen dat we jaarlijks terugkeren naar Overijse. Maar er is uiteraard nog meer. Het Duiveltjestoernooi voldoet op alle vlakken aan onze verwachtingen, er is het sterke deelnemersveld, veel gespreide wedstrijden, er wordt op gras gespeeld en de organisatie zit ontzettend goed én professioneel in mekaar.

Voor onze spelers is dit echt een super leerzame ervaring in hun individuele groeiproces en de U8 jongens van vorig jaar kijken er naar uit om zich nu in U9 op het grote veld van Tempo te meten met hun leeftijdsgenoten.” aldus Jack Bijsterveld.

Redenen genoeg dus om het weekend van 16 en 17 mei aan te vinken op de kalender voor een sportieve uitstap naar de site van het Begijnhofstadion in Overijse om ook zelf het Internationaal Duiveltjestoernooi mee te beleven.