TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Derde verlies op rij voor eerste ploeg

Onze eerste ploeg heeft zondag opnieuw verloren, het derde verlies op rij. Na de wanprestatie in Bornem, was het zondag opnieuw niet goed. Oostnieuwkerke toonde meer winnaarsmentaliteit en dat bezorgde hen de drie punten.

Het is zo een beetje het verhaal van de afgelopen jaren. Tegen de sterke ploegen komt Overijse als ploeg voor de dag dat voor elkaar door het vuur wil gaan. Tegen tegenstanders zoals Bornem of Oostnieuwkerke gebeurt dat niet. Geen grinta, geen samenhang. Iedereen doet maar wat en slaat de gemaakte afspraken in de wind. Zo kan je op dit niveau uiteraard geen wedstrijden winnen.

Over de wedstrijd valt dan ook weinig te vertellen. We kregen ons spel niet opgelegd aan de tegenstander. We voetbalden te traag, zonder inspiratie, grinta en winnaarsmentaliteit. We eisten de bal wel op, maar deden daar bijzonder weinig mee. De kansen waren eerder schaars. Eénmaal moest de bezoekende doelmen, die notabene voor het eerst onder de lat stond, alles uit de kast halen om een kopbal van Tom Taelemans van de lijn te redden. Ook Oostnieuwkerke kreeg maar één kansje, Belin redde.

Na de pauze steeg het geloof bij de bezoekers dat er wel wat geraapt kon worden in Overijse. Oostnieuwkerke voetbalde met een groot hart, wij lieten de schouders hangen. Toch waren de beste kansen voor Overijse met tweemaal een kopbal van Van Eyck die door de doelman gekeerd werd.

10 minuten voor affluiten werd een zeldzame counter van de bezoekers prima uitgespeeld.  Een voorzet vanaf links werd door Goddeeris goed voorbij doelman Belin gewerkt. Wij probeerden nog wel te reageren, maar de strijders uit West-Vlaanderen hielden vol en pakten de drie punten.

Overijse, met alweer het schaamrood op de wangen, mag eens voor de spiegel gaan staan en eindelijk eens gaan bewijzen dat ze het waard zijn het truitje van deze fantastische club te mogen dragen.

Overijse: Belin, Verdoodt, Dikanda Kibassa, Taelemans K, Diarra, Borahsasar (86′ Waite), Amrani, Taelemans T, Ndione Samba (75′ Ndione Sidya), Kabir (46′ Calgan), Van Eyk.
Oostnieuwkerke: Dumoriter, Goddeeris, Broes, Bentein, Defevere A, Defevere E, Hollevoet, Houthoofd (82′ Laevens), Hoflack, Vanthournout (73′ Vanderheeren), Buyse.
Doelpunten: 80′ Goddeeris (0-1).
Gele kaarten: 40′ Amrani, 43′ Taelemans T, 87′ Taelemans K.