TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Johan Lauryssen: “Drie punten pakken was het belangrijkste”

Onze eerste ploeg hield zaterdagavond de drie punten thuis, maar heeft daar bijzonder hard voor moeten knokken. Tom Taelemans kopte net voor de rust een vrije trap van Tony Amrani staalhard binnen. “De drie punten nemen vandaag was het belangrijkste. Of de zege nu verdiend was of niet, dat is op dit ogenblik het minst van mijn zorgen”, is Johan eerlijk. “We hebben vandaag een ander systeem gehanteerd, waar we een ganse week op getraind hebben. Ik heb de jongens ook proberen te overtuigen om het vandaag zo te doen. Ook al vond ik dat het in de eerste helft niet goed was, vond ik het toch grote klasse dat ze zich na de rust herpakt hebben. Ik zag terug scherpte en duelkracht. Ik zag terug één ploeg die voor elkaar wou vechten en dat is het allerbelangrijkste.”

“We wisselen een klein beetje warm met koud af, maar nu wordt het toch tijd dat we wat meer punten buitenshuis gaan nemen. Ik ben de eerste om toe te geven dat het niet altijd academisch voetbal is, maar ik denk dat in deze reeks vooral heel hard geknokt moet worden om punten te pakken. Ik heb nu drie thuiswedstrijden gedaan als coach, we pakken in eigen huis 9 op 9 en dat is zeker een pluim op de hoed van de spelers. We moeten zeker werken aan die sterke thuisreputatie, maar het klopt dat we ook buitenshuis punten moeten nemen.”

Er is ook goed nieuws uit de ziekenboeg zegt Johan. “Jitse heeft ondertussen al goed meegetraind, Cos komt terug uit Roemenië en kan meteen aanpikken met de groep. De spelers die de eerste maanden niet konden spelen zijn ondertussen zo goed als fit. Dat betekent dat ik stilaan over de volledige kern kan beschikken en is het aan iedereen om zich te tonen en te bewijzen en om het ons de keuze moeilijk te maken.”