TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Een futloos Overijse verliest opnieuw in eigen huis

Een weinig geïnspireerd Tempo Overijse kreeg zaterdagavond in eigen huis opnieuw een doffe nederlaag te verwerken. Het werd uiteindelijk 0-1 na een match waarin vooral Lochristi de lakens uitdeelde.

De bezoekers speelden met overgave en waren in zowat alle spelfases de baas. Dat bleek al vrij vroeg in de wedstrijd toen doelman Belin een uitstekende vrije trap van Ryckaert uit zijn doel ranselde. Het niveau zakte snel onder de middelmaat omdat Overijse geen vuist kon maken. Een uitgekookt Lochristi was telkens sneller in de duels en was zeer wendbaar in de meeste aanvallende en defensieve momenten. Het duurde meer dan een halfuur om Overijse dan toch aan het werk te zien. Een ver schot van Calgan werd echter door Rogiest opgeraapt. Diezelfde Rogiest had wel een knappe save in huis toen hij een harde kopslag van Samba Ndione moest onschadelijk maken.

Even later zorgde een corner aan de overkant voor veel verwarring. Stijn De Wilde kwam echter luttele centimeters te kort om de bal binnen te koppen. Overijse stond erbij en keek ernaar.

Die laksheid werd Overijse in de tweede helft ook meteen fataal. Weinig storingswerk en geen afspraken bij de thuisploeg gaf Guus Vandekerckhove vroeg in de tweede helft de kans om een strak schot vanaf de grote rechthoek voorbij Belin te vlammen. Lochristi kreeg wat het verdiende en bleef de krappe voorsprong met vereende krachten verdedigen. Een futloos Overijse had geen verhaal tegen al dat enthousiasme. Alleen Borahsasar dreigde nog in het slotkwartier toen hij de grote rechthoek binnenstormde. Zijn poging ging echter voorlangs.

Promovendus Lochristi pakt opnieuw de punten waardoor de kloof met ondermeer daler Overijse weer groter wordt.

Na afloop werd ook de nieuwe coach Johan Laureyssen voorgesteld. De kersverse trainer kan al meteen beginnen om de schade op te meten. De spelers zelf zetten zich de komende dagen beter eens voor de spiegel om zichzelf in vraag te stellen.

Tempo Overijse: Gilles Belin, Yan De Maeyer, Tom Taelemans, Kevin Taelemans, Nicolas Verdoodt, Maxime Annys, Bahnou Diarra, Fatih Calgan, Samba Ndione (76′ Oscar Waite), Tony Amrani (71′ Hakim Borahsasar), Sander Van Eyk

Tekst: Luc Decoster