TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Interim-coach Donald Meeus zorgt voor frisse wind

Tempo Overijse heeft de slag tegen Ninove gewonnen dankzij vroege doelpunten in beide helften. De fel geplaagde druivenploeg eindigde daarmee een turbulente week waarin coach Schipper er de brui aan gaf toch nog met een zeer positieve noot. Een pluim op de hoed van interim-trainer Donald Meeus!

Bij de eerste echte aanval was het meteen goed raak voor Overijse. De piepjonge Sydia Ndione zette vanop rechts door en knalde naar de verste hoek. Dankzij enkele afschampers verdween de bal in doel. Ninove stond er bij en keek er naar. De bezoekers kregen in die aanvangsperiode niets klaar en moesten de wet van de sterkste ondergaan. Op het kwartier was het opnieuw warm voor het doel van Van Den Noortgaete na een knapper combinatie met ondermeer Annys en Van Eyck in de hoofdrol. De bal verdween echter in hoekschop. Ook Sydia Ndione bleef een gesel voor de Ninovieters. Hij knalde een nieuwe poging echter in de armen van de doelman. Ninove nam gaandeweg het offensief over, maar bleef opvallend ongevaarlijk. De bezoekers hadden meer balbezit, maar verder dan een mislukte kopbal van Lheureux kwamen ze niet.

In de tweede helft werd Van Damme in het strijdgewoel gegooid, maar ook hij kon op geen enkel ogenblik het tijd doen keren. Integendeel, het tweede doelpunt viel opnieuw aan de overkant. Maxime Annys duwde de eerste hoekschop va die tweee periode meteen ongehinderd binnen.

Ninove ging verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer en Overijse moest wijken. Het legde nog wel een knappe combinatie op de mat tussen Verdoodt, Calgan en Annys, maar meer zat er in niet meer in. Op het uur scoorde Ninove dan toch. Een verloren hoge bal kwam terecht bij Donmez die hard binnenknalde. Overijse panikeerde niet en bleef zeer gedisciplineerd jagen op elke bal. De defensie onder leiding van Kevin Taelemans speelde een perfect laatste kwartier en kwam niet meer in gevaar.

Tekst: Luc Decoster