TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Jeugdig Tempo kegelt RAAL La Louvière uit de beker

Onze eerste ploeg heeft voor een eerste stunt gezorgd. Het schakelde in de tweede ronde van de beker van België het ambitieuze RAAL La Louvière uit na strafschoppen. Het zag er nochtans niet goed uit na een vroege voorsprong van de thuisploeg. Maar Overijse vocht terug met een groot hart en pakte verdiend de scalp van de Henegouwers.

Altijd imposant om een stadion te betreden van een ex-eerste klasser, omringd door een massa veiligheidsmensen. Anno 2019 blijkbaar noodzakelijk om een bekerwedstrijd tussen een 2de en een 3de amateurploeg veilig te laten verlopen. Vul dat stadion dan nog met een paar honderd trouwe supporters die 90 minuten lang hun ploeg steunt met gezangen, dan besef je dat het moeilijk zal worden. En dat onze jongens onder de indruk waren, bleek al in de openingsseconde. De wedstrijd was nog maar 35 seconden ver of de 1-0 stond al op het bord. Het was Louka Franco die alle vrijheid kreeg om de netten een eerste keer te doen trillen.

Het zou even duren voor onze jongens die vroege opdoffer te boven zouden komen. Het eerste kwartier was het alle hens aan dek. La Louvière speelde snel en goed voetbal. Het was op dat moment vooral de schade proberen te beperken. Maar naar gelang de eerste helft vorderde, voelde je dat er wel iets te rapen viel in het Stade du Tivoli. De ouderen en meer ervaren spelers namen onze younkies op sleeptouw en knokten zich samen terug in de wedstrijd.

Na een kwartier kreeg Hakim de eerste echte kans op de gelijkmaker, maar hij plaatste de bal nipt naast. Aan de overkant moest Yanni plat op een schot van Franco. Het spel ging nu goed op en neer. Onze ploeg moest zeker niet onderdoen voor een goed voetballende thuisploeg. Hakim en Samba waren bij momenten een gesel voor de thuisverdediging, maar tot echte kansen kwam het voorlopig niet.

Vijf minuten voor de rust was de beste kans nog voor Overijse. Hakim kon zich op rechts doorzetten, maar er was niemand aan de tweede paal om zijn voorzet binnen te tikken.

Overijse was na de rust wel meteen bij de pinken. Sterker nog, we namen geruime tijd de bovenhand. Hakim kon alleen op doelman Dewolf afgaan, maar zijn schot werd nipt met de voet gered. Overijse bleef opzoek gaan naar die verdiende gelijkmaker, maar steeds zat er wel egens een voet of hoofd tussen die laatste pas.

Met nog twintig minuten op de klok leed Overijse balverlies na een eigen vrije trap. La Louvière speelde dit goed en snel uit en leek Overijse met de 2-0 de doodsteek te geven. Toch bleven onze jongens nadien gediciplineerd en goed voetballen en werd de scheve situatie in vijf dolle minuten rechtgezet. Eerst zorgde Hakim vanop de stip voor de aansluitingstreffer. Nadien zorgde youngster Sidya voor de verdiende gelijkmaker. Hij rondde een knappe aanval al even knap af. In de slotminuut moest Yanni nog eens alles uit de kast halen om strafschoppen uit de brand te slepen.

In die strafschoppenreeks toonden onze jongens zich het koelbloedigst. Hakim scoorde, waarna Yanni de eerste van La Louvière stopte. Cos, Nico en Taele scoorden ook. De vierde van La Louvière ging via de lat over doel. En dus plaats Overijse zich knap voor de derde ronde van de beker van België.

Een mooie opsteker van Tom Schipper en zijn manschappen. Er is zeker nog werk aan de winkel, maar dit succesje kan de voorboode zijn voor een mooi seizoen. Voetjes op de grond houden en verder werken aan de weg. Als één team met maar één doel voor ogen….  #WIJzijnTEMPO

Overijse speelde met: Yanni De Vriendt, Yan De Maeyer, Kevin Taelemans, Bhanou Diarra, Hakim Borahsasar, Tony Amrani (29’ Nico Verdoodt), Cos Munteanu, Jitse Hermans, Tom Taelemans, Samba Ndione, Brendan Sibille (67’ Sidya Ndione).