TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Tom Schipper: “Vertrouwen in de club herstellen”

Onze eerste ploeg is dus afgelopen maandag gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De spelers arriveerden goed voorbereid op de eerste training, nadat ze de afgelopen weken hun conditie op peil hebben gehouden via een individueel loopprogramma. Onze nieuwe coach Tom Schipper legde er dan ook meteen de pees op en wil de komende weken de ploeg fysiek klaarstomen voor het nieuwe seizoen.

Na drie seizoenen Lyra-Lierse, waarmee hij maar nipt de promotie naar tweede amateur miste, zocht Tom Schipper een nieuwe uitdaging. Hij wil terug het voetbalplezier terugbrengen in onze club en de negatieve spiraal waarin we zijn terecht gekomen terug ombuigen.

“Je kan als trainer twee dingen doen. Ofwel blijf je in de zetel zitten bij een club die je door en door kent, ofwel kies je voor een nieuwe uitdaging waar je kan proberen je grenzen te verleggen. Ik heb voor het tweede gekozen”, zegt Tom. “Een nieuw avontuur dat mij misschien ook wel als trainer beter kan maken. Uiteraard had ik met Overijse liever verder gewerkt in de tweede amateurklasse. Het wordt nu de derde amateurklasse met de reeks van West- en Oost Vlaamse ploegen. Dat op zich is ook een mooie en leerrijke uitdaging.”

“De eerste ambitie is om de negatieve spiraal waarin de club is terechtgekomen, terug om te buigen. Want ik had na vorig seizoen het gevoel dat het vertrouwen in de club wat weg was. Het wordt de komende weken dan ook één van onze werkpunten om dat vertrouwen bij iedereen die met de club verbonden is te herstellen. Dat gaan we doen door attractief en aanvallend voetbal te brengen en een hechte groep te smeden. Dan kom je al een heel eind verder en moeten we in staat zijn om een rol van betekenis te spelen. Toch wil ik mij niet vastpinnen aan een bepaalde plek in de rangschikking. Eerst de ploeg op de rails krijgen en dan zien we wel waar het ons brengt.”

Schipper liet zijn spelers zweten op de eerste training. “Als we dat dominant en aanvallend voetbal willen brengen, dan moeten we er eerst voor zorgen dat de ploeg fysiek in orde is”, stelt Schipper. “De komende weken zullen we daar dan ook vooral op werken en zorgen dat de spelers over het nodige loopvermogen beschikken, maar uiteraard komt ook het tactische aan bod. Ik leg ook meer de focus op trainen en minder op oefenwedstrijden. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de groepsgeest. Er zijn heel wat nieuwe jongens in deze club. Allemaal spelers die toch wel wat talent hebben. De club beschikt ook over een paar zeer talentvolle jeugdspelers die zeker hun kans zullen krijgen. Ook zij moeten het gevoel krijgen dat ze erbij horen.”

Stage in Moezelstreek

Zaterdag trekt de eerste ploeg naar op stage naar de Moezelstreek in Duitsland. Daar wil onze coach de basis leggen van een goede groepssfeer. “We zullen de stage vooral gebruiken om de groep te leren kennen. Ik vind het ook een goede zaak dat er nog een paar andere mensen, die dicht bij de club staan, meegaan op stage. Zij doen veel voor de club en het is belangrijk dat de spelers ook hen leert kennen.”

Beker van België

Tempo Overijse komt dit seizoen al meteen in de eerste ronde van de Beker van België in actie. We spelen op zondag 28 juli bij het Waals-Brabantse Genappe. De winnaar speelt de week nadien in het befaamde Tivoli stadion van en tegen La Louvière. Voor onze coach geen doel op zich. “Ik ben niet zo een beker mens. Dat is voor mij van ondergeschikt belang op de competitie. We zullen onze voorbereiding dus niet aanpassen in functie van die beker. Toch wil ik elke wedstrijd winnen en zou de tweede ronde halen wel mooi zijn. Wat het daarna wordt zien we dan wel.”