TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Overijse krijgt deksel op de neus

De trainerswissel heeft qua resultaat nog niet voor een ommekeer kunnen zorgen. Toch speelde Overijse zaterdagavond geen slechte partij en was de wil en de drive er om voluit voor die broodnodige overwinning te gaan. Tempo kreeg een pak kansen, maar botste op een sterke bezoekende doelman.

Na een korte studieronde was de eerste kans voor de thuisploeg. Een kopbal van Borahsasar kon doelman Olievier niet verontrusten. Overijse zocht een snel openingsdoelpunt maar botste op een sterke bezoekende doelman. Olievier ging goed plat toen Borahasar aan de tweede paal bijna de netten deed trillen. Aan de overkant kon De Boodt met een goede reflex Derieuw van een doelpunt houden.

Halfweg de eerste helft bediende een zeer bedrijvige Borahsasar zijn kapitein Delorge. Die kon hard uithalen, maar zijn schot werd afgeblokt. Zeven minuten voor de rust zag iedereen in het stadion een handsbal in de grote rechthoek van Mahieu. Overijse schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Lonnoy gaf geen krimp. Nog voor de rust had Overijse de kans om de score te openen, maar Borahsasar en Delorge kwamen centimeters te kort om een voorzet van Claes binnen te tikken.

Na de koffie bestormde Overijse het doel van de bezoekers. Een schot van Jens Heyvaert werd afgeblokt. Even later moest Olievier opnieuw zijn kunsten tonen op een rake kopbal van Borahsasar. Vijf minuten later zag Tom Taelemans ook zijn kopbal bij een zoveelste hoekschop miraculeus gestopt door de bezoekende goalie.

Bij een zeldzame tegenprik duwde De Boodt een schot van de ingevallen Mahau in hoekschop. Overijse voerde de druk nog wat op en dat leverde de ene hoekschop na de andere op. Sarkic kopte bij één van die hoekschoppen te bal tegen de paal. Bij de herneming trapte Tom Taelemans over. Het zat aanvallend niet mee voor Overijse dat de bal maar niet in doel kreeg. De klok tikte verder en toen iedereen zich stilaan leek te verzoenen met een scoreloos gelijkspel gebeurde wat iedereen voelde aankomen. Niels Heyvaert leed balverlies op het middenveld en na een paar tussenstations wist de vrijstaande Habbas een voorzet simpel binnen te koppen. Overijse reageerde nog in blessuretijd en een schot van Hermans werd door man van de match Olievier uit de winkelhaak gebokst.

Opnieuw geen punten dus voor Tempo dat voorlaatste blijft. Er blijven echter nog 18 punten te verdienen, maar de wedstrijd van volgende week op Diegem zal wel cruciaal worden.

Videoverslag