TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Roger Vercarre: “Spelers niet met Overijse bezig”

Tempo Overijse geraakt dus maar niet uit de crisis. Gelukkig voor Overijse vielen de resultaten van de concurrenten mee en hoeft Overijse nog geen rode lantaarn te dragen.

Kapitein Dimitri Delorge zag het opnieuw met lede ogen aan en pleit opnieuw om realistischer te gaan voetballen. “Ik denk dat we het echt eens over een andere boeg moeten gooien. We moeten veel realistischer gaan voetballen. Andere ploegen doen dat ook. Ze laten ons de bal en profiteren maximaal wanneer we een foutje maken. We willen het ook altijd te mooi doen in plaats van die bal eens in de tribunes te trappen. Daarbovenop waren we weer veel te laks en verloren we haast elk duel”, sakkert Delorge.

“Er was wel goede wil vond ik, maar bij de 0-2 gingen die kopjes weer naar beneden en dan weet je dat het moeilijk zou worden. Met wat aanpassingen ging het dan wel iets beter in de tweede helft en scoren we de aansluitingstreffer. Er was nog een bal van Samba op de lat en als die tweede kans van Hakim binnen zou gegaan zijn, zat een gelijkspel er misschien wel in. Nu blijven we weer zonder punten achter en moet iedereen dringend eens gaan beseffen dat het vijf na twaalf is. De technische staf doet haar best om oplossingen te vinden, maar het zijn toch de spelers die het moeten doen op het veld.”

Andere factoren
Voorzitter Roger Vercarre wijt het mindere presteren van de ploeg aan andere factoren. “Er waren zaterdag maar een drie à vier spelers op niveau. De anderen waren zwak tot zeer zwak. Volgens mij ligt de focus van die spelers momenteel niet bij Tempo Overijse en spelen er andere zaken door hun hoofd. Zij moeten dringend de knop omdraaien en met hun gedachten bij Tempo Overijse zijn.”

Spelers moeten dringend de knop omdraaien

Wijzigingen doorvoeren in de technische staf is ook niet aan de orde. “Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in de technische staf. Er zijn nog acht wedstrijden en samen zullen we naar oplossingen zoeken om ons te redden. De komende wedstrijd missen we wel vier basisspelers door schorsing, maar het is vaak in zo’n omstandigheden dat een oplossing gevonden wordt.”