TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Jens Heyvaert: “Wordt weer een derby op het scherpst van de snede”

Zondag staat de oeroude derby tussen Wijgmaal en Tempo Overijse op het programma. Een wedstrijd die altijd op het scherpst van de snede gespeeld wordt. “Wij wonnen in de heenwedstrijd voor het eerst sinds lang nog eens van Wijgmaal en dat ligt hen blijkbaar nog steeds zwaar op de maag”, weet Tempomiddenvelder Jens Heyvaert.

“Ik ken wel een paar spelers bij Wijgmaal en ze zijn me al een paar weken aan het jennen dat ze ons wel zouden terugpakken. Dat zegt genoeg over het belang van deze derby.”

Jens Heyvaert staat na twee weken zonder wedstrijd zondag waarschijnlijk weer tussen de lijnen. “Ik heb er echt wel zin in en ik hoop de rest van de ploeg ook. Voor deze wedstrijd moet je eigenlijk niemand extra motiveren, dat is in het verleden wel meermaals gebleken. Het is altijd een wedstrijd op het scherpst van de snede. Deze partij zal niet te vergelijken zijn met onze gewonnen heenwedstrijd. Ik verwacht een totaal andere partij. De omstandigheden zijn ook anders op hun kleine kunstgrasveld. Bovendien is Wijgmaal opnieuw aan een goed seizoen bezig en heeft het thuis nog niet veel punten laten liggen. Het zal voor ons dus niet gemakkelijk worden, maar het zal dus zaak zijn om die wedstrijd zeer scherp aan te vatten.”

“Wij hebben ook nog altijd punten nodig om ons veilig te stellen in de rangschikking. Om goed te zijn, zouden we nog zeker vier wedstrijden moeten winnen. Maar eigenlijk moeten we gewoon elke wedstrijd willen zegevieren. Ik zou graag nog eens een echt reeksje willen neerzetten zonder dat we echt met dat klassement moeten bezig zijn. Laten we daar zondag al mee beginnen op Wijgmaal.”

Jens Heyvaert speelt samen met zijn broer Niels ook volgend seizoen nog voor Tempo. “Ik had een tweejarige overeenkomst en blijf dus bij Overijse. Het klopt dat er nog niet veel spelers hebben toegezegd. Daar wordt soms wel over gepraat in de kleedkamer en sommige spelers twijfelen. Maar misschien kan ik ze nog wel overtuigen om snel bij te tekenen.”