TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegWedstrijdverslagen

Tempo walst over Eppegem

Onze eerste ploeg is zaterdagavond als een pletwals over Eppegem gerold. De thuisploeg won met 4-0. Andries Claes speelde een superbelangrijke rol, want de nummer 10 van Overijse scoorde zelf eenmaal en was verantwoordelijk voor drie assists. Het was al vanaf de aftrap duidelijk dat de zenuwen gespannen stonden in het Begijnhofstadion. Beide teams konden de driepunter zeker gebruiken. Vooral Overijse stond in de laagste regionen van de rangschikking geparkeerd en moest kost wat kost punten sprokkelen.

Na een korte snuffelactie tussen de tegenstanders bij de aanvang van de match met kansjes voor ondermeer Yilmaz en Borahsasar, trok Overijse ten aanval. Een ongrijpbare Claes zette een eerste rush op via de rechterflank en leverde een perfecte voorzet die door Hakim Borahsasar feilloos werd afgewerkt. Het werd het startschot van een dolle eerste helft waarin Eppegem genadeloos werd afgeslacht. Andries Claes speelde op eenzame hoogte en was een ware gesel voor de stuntelende defensie van Eppegem. Nog voor het halfuur was het opnieuw raak. Eppegem verzoop onder de niet afhoudende druk die Overijse oplegde. Bij een snelle omschakeling stuurde Deflem Claes op de juiste weg en de man van de match miste niet. Het stond 0-2, maar het feestje was nog niet voorbij tot afgrijzen van de bezoekende supporters. Eppegem kreeg geen kans om zich te hergroeperen, want vier minuten na de tweede treffer omzeilde Claes de buitenspelval en stuurde een nieuwe assist richting Deflem die doelman Leemans geen schijn van kans liet. Eppegem had ondertussen nog steeds geen enkele noemenswaardige actie bij elkaar gevoetbald en bleef als een natte dweil over het veld zwalpen. Tempo kreeg enkele corners waarbij kapitein Delorge kort bij de 4-0 kwam. Hij nam de bal meteen op de slof, maar een verdwaald been zorgde ervoor dat de bal werd gedevieerd. Het was echter maar uitstel van executie, want Delorge zocht en vond zijn treffer. Claes stuurde nog maar eens een voorzet richting voorste linies en ditmaal miste Delorge de 4-0 niet.

De tweede helft had geen enkele betekenis meer. En dat bleek ook zo te zijn, want Overijse liet Eppegem nooit in de match komen door een korte en hoge dekking van de achterhoede. Eppegem speelde echter zo’n zwakke partij, waardoor de stand ook nooit in gevaar kwam. Het was trouwens nog de thuisploeg die voor de beste kans in de tweede helft tekende. Deflem trok alleen op avontuur en dolde met drie verdedigers. Hij zette echter een stapje te veel, waardoor zijn poging simpelweg werd opgeraapt door Leemans. De actie kon het feestje niet verbrodden. Claes kreeg een welverdiende applausvervanging van coach Janssens die achteraf opgelucht was met de overwinning en de manier waarop.

Video verslag RingTvhttps://www.ringtv.be/sport/overijse-klimt-uit-het-dal-met-topvoetbal

[srizonfbalbum id=11]