TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Vander Elst: “We speelden nochtans geen slechte partij”

Onze eerste ploeg kreeg zaterdagavond een oplawaai van gewelste bij leider Winkel-Sport. De ploeg ging met zware 5-0 cijfers de boot in. Niemand die nog schijnt te weten hoe de ploeg uit die benarde situatie zal geraken, al zag aanvaller Bjorn Vander Elst wel een paar positieve zaken.

Wie de wedstrijd niet gezien heeft zou kunnen denken dat Tempo bijzonder zwak voor de dag kwam. Maar heel wat volgers en supporters zagen toch een goed voetballend Overijse. Alleen bleek de tegenstander, de leider notabene in de reeks, veel sterker.

“We speelden zaterdag geen slechte partij”, zegt Vander Elst. “De coach koos ervoor om niet met een spits te starten, maar de tegenstander pijn te doen via de snelle flankaanvallen. Dat lukte in eerste instantie wel, maar Winkel paste zich ak vrij snel aan ons aan. Dan viel snel na elkaar die twee eerste doelpunten. Toch lieten we de kopjes niet hangen en gingen we op zoek naar een tegendoelpunt. Ook tijdens de rust bleven we erin geloven en werd Hakim toch ingebracht. Dat leverde al meteen een kans op die nipt overging. Als die bal er zou ingegaan zijn, kregen we waarschijnlijk een andere wedstrijd. Het doelpunt viel echter aan de overkant en toen ging bij ons het licht wel uit.”

“Winkel-Sport was gewoon veel sterker dan ons”, geeft Vander Elst toe. “Voor mij is dit de beste ploeg waar we al tegen gevoetbald hebben. Er zullen niet veel teams zijn die daar nog punten zullen kunnen gaan halen. Wij blijven nu wel weer met een kater achter, maar mogen de positieve punten niet vergeten. Want die waren er zeker wel vind ik. We zijn altijd blijven voetballen en zijn er ook steeds blijven in geloven. Van mezelf vind ik dat ik één van mijn betere wedstrijden van het seizoen heb gespeeld. Ik voel dat ik er terug aan het doorkomen ben en dat de goede vorm aan het terugkeren is. En dat is wel nodig want zaterdag tegen Eppegem is het van moeten.”

Wil Tempo absoluut in tweede amateur houden!

Vander Elst heeft ondertussen voor zichzelf uitgemaakt om na het seizoen andere oorden op te zoeken. “Na 7 seizoenen Overijse is het tijd voor iets anders. De afgelopen twee jaar verliepen al wat moeizamer en ik heb een nieuwe uitdaging nodig. Dat zal een reeksje lager zijn, al weet ik nog niet bij welke ploeg. Er zijn verschillende mogelijkheden. Maar eerst wil ik ervoor zorgen dat Overijse in de tweede amateurklasse blijft. Dat ben ik deze mooie club wel verschuldigd”, besluit Vander Elst.