TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Dimitri Delorge
Eerste PloegInterviews

Dimitri Delorge: “Het verhaal van het seizoen”

Tempo Overijse trekt dus met redelijk wat frustraties de winterstop in. De Druivenjongens verloren zaterdagavond al voor de achtste maal dit seizoen en bengelen achteraan in het klassement op een teleurstellende elfde stek. De eerste helft tegen Petegem was nochtans hoopgevend, maar een individuele fout in de verdediging luidde het nieuwe verlies in. De ploeg lijkt niet te leren uit die fouten. Dat ziet ook kapitein Dimitri Delorge.

Dimitri Delorge

“Tja, we komen weer met hetzelfde verhaal hé. Het is eigenlijk al het hele seizoen hetzelfde liedje. We hebben in de eerste helft heel wat veldoverwicht en drukken de tegenstander op eigen helft. We krijgen een paar kansjes, te weinig misschien, maar Petegem heeft in de eerste helft zelf geen enkele kans bij elkaar gevoetbald. En dan krijg je weer door een stom foutje het deksel op de neus. Dat kan je dan ook nog moeilijk rechtzetten tegen zo een ploeg die haar moment afwacht en loert op de counter. Ik heb het een paar weken geleden ook al eens gezegd. We willen het soms te mooi doen en altijd beginnen voetballen van achteruit. Maar soms moet je die bal ook eens durven wegknallen. Dan gebeuren zo een fouten misschien niet en gaan zij naar huis met een puntje. Nu hebben zij er drie en blijven wij weer gefrustreerd achter. Maar goed, dat is voetbal zeker.”

Onze ambitie lag veel hoger

“We duiken nu ook met een niet zo prettig gevoel de winterstop in. Maar indien we vandaag toch gewonnen hadden, was dat misschien ook niet anders geweest. We hebben in dit eerste deel van het seizoen te weinig gebracht en onze ambitie lag veel hoger. Met waar we nu staan kan je niet tevreden zijn. We zullen tijdens de winterstop dus hard moeten werken, alles neuzen terug in dezelfde richting krijgen en hopen dat iedereen terug 100 procent of zelfs meer in orde is. Januari wordt een belangrijke maar vooral moeilijk maand. Al hebben we wel bewezen dat we het tegen goed voetballende ploegen meestal ook beter doen. Maar eigenlijk zouden we ook punten moeten pakken tegen de mindere goden. Die klik moeten we echt maken de komende weken. Of er versterking bijkomt weet ik niet, maar misschien ligt daar wel de oplossing”, besluit Delorge.