TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Kevin Taelemans mentaal klaar voor terugkeer

Kevin Taelemans zit voor het eerst dit seizoen bij de selectie. De kapitein van de ploeg blesseerde zich vorig seizoen in de allerlaatste minuut van de laatste speeldag aan de knie. Na een lange en moeilijke revalidatie is hij klaar om zijn ploeg te helpen in de wedstrijd op Harelbeke.

“Het was een lange een moeilijke periode”, zegt Kevin Taelemans. “Maar ik voel me mentaal klaar om de ploeg bij te staan. Ik heb me de laatste weken op training niet ingehouden en dat is de trainer ook opgevallen. Hij heeft een vorm van trainen waarbij hij zag dat ik me niet inhield en altijd voluit ging. Ik denk dat hij daardoor de beslissing genomen heeft om me nu bij de selectie te nemen. Van onze medische staf heb ik ook groen licht gekregen en dus ligt niets mijn heroptreden in de weg.”

“Ik voel me mentaal klaar om de ploeg bij te staan”

“Fysiek ben ik wel nog niet klaar om een volledige wedstrijd te spelen, dus zal ik naargelang de wedstrijd evolueert een korte periode invallen. Daar hebben we de afgelopen dagen al wat over gesproken en dat lijkt mij ook het meest logische. Ik mis nog wedstrijdritme en dat moeten we rustig terug opbouwen. Ondanks dat er toch een paar leiders in de ploeg zitten, denk ik toch ook dat de ploeg een beetje een leidersfiguur mist. Dat ligt wel in mijn natuur en ik denk ook dat ik de ploeg op die manier kan bijstaan, ook als ik niet meespeel. Een leider in de kleedkamer en op het veld.”

“Tegen Harelbeke moeten we spelen zoals we afgelopen zondag de wedstrijd hebben aangevat. Ik vond dat de ploeg toen niet slecht gespeeld heeft al misten we efficiëntie. Onze spits Hakim leeft van doelpunten en was wel ontgoocheld. Maar ondertussen heeft hij de knop weer omgedraaid en ik ben er zeker van dat hij ze er binnenkort weer blindelings intrapt. Ook Andries Claes is sterk bezig op training en wil laten zien wat hij in zijn mars heeft. Het vertrouwen is groot in de ploeg. We moeten hard blijven werken, iets meer maturiteit tonen en resultaat gerichter gaan voetballen en dan komt het zeker goed.”