TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Jitse Hermans: “Iedereen zal op niveau moeten zijn”

Overijse ontvangt zondagnamiddag RC Gent dat net één plaatsje hoger staat in de rangschikking. Voor Overijse is het al ruim een maand geleden dat het nog eens kon winnen, terwijl Gent vorige week zwaar uitpakte met een 6-2-zege tegen Dikkelvenne. “Na de wanprestatie van vorige week in Brakel verwacht iedereen een reactie van de ploeg en moeten de drie punten gewoon in het Begijnhofstadion blijven”, zegt verdediger Jitse Hermans.

“Het was vorige week echt niet goed in Brakel. Het was een echt typische Tempo-offday”, zegt Hermans. “Het valt echt op dat we vaak op zondag een totale offday kennen en momenteel hebben we echt het raden naar hoe dat komt. Bovendien hebben we ons zondag niet aan een aantal afspraken gehouden bij stilstaande fases. En dan krijg je zo een 3-0-pandoering om de oren. Tegen Gent moet het dus beter en zal iedereen scherp moeten zijn. We hebben alvast superscherp getraind en de wil en drive om te winnen zijn er zeker. De nieuwe coach laat ons ook pittiger trainen. De opwarming is korter en we spelen korte pittige wedstrijdjes tussen 2 à 3 man. Hiermee wil de coach meer vechtlust in de ploeg krijgen en dat is wel nodig.”

“Ik ken de tegenstander van zondag niet echt. We spelen ook echt in een vreemde reeks, waar iedereen wel van iedereen kan winnen. Maar wie er ook op bezoek komt, we moeten altijd winnen in ons eigen stadion. Zondag moeten we allemaal op niveau zijn, anders betalen we dat weer cash. We moeten weer aanknopen met de zege en terug een reeks neerzetten. Daar beginnen we dus best zondag al mee zodat de kloof met de top van de rangschikking niet nog groter wordt. Bovendien pakten de ploegen onder ons het afgelopen weekend ook punten en moeten we uit die gevarenzone blijven. Zondag is het ook Jeugddag op Tempo en belooft er heel wat volk te zijn. Aan ons dus om het goede voorbeeld te geven aan de honderden jongeren van onze club.”