TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Eerste PloegInterviews

Chris Janssens: “Overklast in duelkracht”

Nadat Overijse vorige week twee punten te grabbel gooide tegen Diegem, was het zondag in Brakel nog erger. Een ongeïnspireerd Overijse verloor kansloos met 3-0. Het voetbalde amper een kans bij elkaar en gaf de thuisploeg drie doelpunten cadeau door verdedigend geklungel. De nieuwe coach Chris Janssens weet meteen wat hem te doen staat de komende weken.

“We verloren de wedstrijd eigenlijk zaterdag al op training”, legt Janssens uit. “Van de veertien spelers ontbraken er drie door allerlei omstandigheden. Je probeert dan als nieuwkomer om een lijn in het spel te brengen en uw accenten te leggen, maar als niet iedereen aanwezig is wordt dat moeilijk. Ik heb dan al meteen een disciplinaire maatregel moeten nemen, in de hoop dat dit in de toekomst niet meer voorvalt. Hopelijk hebben de spelers dat signaal begrepen en tekenen ze present als dat van hen verwacht wordt. Voor mij was dat dus een beetje een start in mineur.”

“Maar ook sportief zijn we ten onder gegaan. We zijn op Brakel overklast in duelkracht. Het zijn allemaal stuk voor stuk goede voetballers bij Overijse, maar voetbal bestaat uit meer dan alleen maar goed voetbal spelen. Je moet in duel durven gaan en winnaarsmentaliteit tonen om resultaat te halen. Brakel was scherper en steviger en dat misten wij toch. De doelpunten kwamen er vooral door defensieve fouten nadat we de eerste veertig minuten toch nog min of meer goed standhielden. Al moeten we niet alles dramatiseren uiteraard. Het was sowieso al moeilijk voetballen op het kleine veld van Brakel, toch had ik mij mijn debuut bij Overijse anders voorgesteld. Ik zal de komende dagen dus moeten uitzoeken hoe ik van deze goed voetballende ploeg ook een ploeg kan maken met een echter winnaarsmentaliteit die niet bang is om het duel aan te gaan. Een ploeg dat vecht voor elke bal en meter en dat met het mes tussen de tanden de confrontatie aangaat met de tegenstander. In deze reeks kan iederen van iedereen winnen en dus moeten wij iedere week op de toppen van onze tenen lopen om voluit voor die overwinning te gaan.”