TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Andries Claes: “Vertrouwen groeit met de week”

dhh06 10 2018TempoOverijseWijgmaal 0387

Met twee doelpunten had onze youngster Andries Claes een groot aandeel in de zege op Westhoek en begint hij na een moeilijke seizoenstart zijn draai te vinden.

“We hebben een zeer goede wedstrijd gespeeld en scoorden op het juiste moment. We speelden met een groot hart en goed georganiseerd. Eigenlijk hebben we een perfecte wedstrijd gespeeld en onze momenten goed afgewacht. Ik denk dat niemand in Westhoek had verwacht dat we daar zouden komen winnen na een busreis van dik twee uur, maar we hebben het toch gedaan”, lacht Claes, die in twee wedstrijden driemaal scoorde.

“Onze tweede overwinning op rij trouwens tegen een ploeg uit de top twee. Dat ik dan ook nog eens beslissend ben met twee doelpunten is heel goed voor mijn vertrouwen. Want toegegeven, de eerste weken waren voor mij inderdaad niet gemakkelijk. Vorige week tegen Wijgmaal kreeg ik dan het vertrouwen van de staf en de ploegmaats en heb ik voluit mijn kans gegrepen. Ik voetbal nu bevrijd en met heel veel vertrouwen. Voor het seizoen werd gezegd dat ik mijn statistieken wat moest opkrikken en dus ben ik nu op goede weg dat te doen.”

“Zaak is nu om een reeks neer te zetten en onze remonte verder te zetten. We staan nu eigenlijk nog maar vijf punten achter op leider Wijgmaal. Jammer van die verloren punten tegen Ronse, anders hadden we er al wat beter voorgestaan. We moeten nu doorgaan op ons elan en zaterdag de drie punten pakken in eigen huis tegen Gullegem. Misschien mogen we dan weer dromen van de eerste periode. We hebben alle ploegen uit de top zes al gehad en krijgen de komende weken de op papier gemakkelijkere tegenstanders. We willen echt wel gaan voor een goed klassement, al is het seizoen nog lang. Misschien kunnen we die eerste periode nog pakken indien we die resterende drie wedstrijden nog winnen.”

“Eerst moet er natuurlijk ook nog een nieuwe coach komen, al hoeft de voorzitter hier geen overhaaste beslissingen te nemen. De ploeg draait heel goed, we spelen goed voetbal en de sfeer is echt optimaal. De voorzitter mag dus gerust wat tijd nemen om de juiste keuze te maken.”