TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Tempo Overijse geeft zege uit handen

Het venijn zat duidelijk in de staart van het duel tussen Tempo Overijse en KSK Ronse. De thuisploeg klom halverwege de eerste helft vrij simpel naar een riante 2-0 voorsprong, maar gaf in de slotseconden van de match dat voordeel volledig uit handen.

dhh22 09 18TempoOverijseSkRonse 0236Ronse speelde met een groot hart op zoek naar minstens een punt, terwijl Overijse vooral in de tweede helft bleef aanmodderen als een ploeg op drift. Borahsasar kwam op het kwartier heel dicht bij de opener, maar doelman Baas had een knappe redding in huis. Tevergeefs echter, want luttele minuten later maakten Delorge met het hoofd en Jens Heyvaert vanop de stip er 1-0 en 2-0 van. Ronse was op dat ogenblik niet bij machte om Overijse maar iets in de weg te leggen. Het moest in de tweede periode dus op zoek naar andere oplossingen. En die oplossingen vonden de Vlamingen in hun groepsspirit en fysieke mogelijkheden. Duidelijk twee basispunten waar Overijse nog hard moet aan werken. Nochtans leek Tempo gemotiveerd uit de kleedkamer gekomen. Bij de eerste omschakeling stond Borahsasar opnieuw voor Baas, maar ook bij deze poging bleek de doelman de sterkste. Ronse zette Overijse nadien onder druk. Het spelpeil was niet altijd van de beste kwaliteit, maar de druk deed de thuisploeg wijken tot diep in de eigen rangen. Achahbar strooide enkele gevaarlijke vrije trappen rond en ook de hoeveelheid hoekschoppen ging verbazingwekkend snel omhoog. Overijse bezweek onder de druk en stortte als een kaartenhuisje in elkaar. In blessuretijd gebeurde het onvermijdelijke dan toch. Foucart en Achahbar tikten de twee verdiende treffers tegen de netten.

Tempo Overijse: De Boodt, Sarkic (67′ Van Den Broeck), Niels Heyvaert (71′ Ngangue), Vander Elst, Borahsasar, Claes, Jens Heyvaert (74′ Delogu), Delorge, Taelemans, Van Remoortel, Coquelle

Ronse: Baas, Foucart, Makonga, Langlet, Thissen, Frutos (60′ Achahbar), Lekehal, Boucart, Ben Ahmed (60′ Dauchy), Mazouz (46′ Vanhoolandt), Pieters

Doelpunten: 18′ Delorge (1-0), 20′ Jens Heyvaert (2-0 strafschop), 90′ Foucart (2-1), 90’+3′ Achahbar (2-2

Geel: Vander Elst, Lekehal