TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Kris Goris: “Eis vanavond een stevige reactie van spelersgroep”

dhh8 09 18TempoOverijseWinkelSport 0532

Onze trainer Kris Goris is met een 3 op 9 niet tevreden en wil dan ook dat de spelers vanavond orde op zaken stellen na het teleurstellend resultaat van vorige week op Eppegem.

“Er zijn deze week na de nederlaag in Eppegem een paar harde woorden gevallen in de kleedkamer”, is Goris eerlijk. “Maar dat hoort er nu éénmaal bij na een verliesbeurt. We zijn zondag collectief ten onder gegaan en hebben ons weer laten vangen aan het spel van de tegenstander. Wat we thuis laten zien hebben tegen Sint-Eloois-Winkel kunnen we blijkbaar niet op verplaatsing. In onze eerste thuiswedstrijd lieten we de bal goed rondgaan en dat was op Eppegem na de rust niet het geval. Het is toch vreemd dat men op verplaatsing niet hetzelfde kan brengen als thuis. Speelt men liever op zaterdagavond dan op zondag? Lag het aan de grasmat, was het te warm? Ik weet het niet. Maar dergelijke excuses aanvaard ik niet meer. Wie bij Tempo Overijse speelt moet zich iedere week honderd procent geven. In eigen huis en op verplaatsing. Men mag zich niet verstoppen achter een pak excuses. Overal moeten we dezelfde inzet en scherpte tonen. We mogen niet berusten en denken dat het wel goed komt. Neen, spelen voor het clubshirt en de ambitie van de club”, is de trainer scherp.

“Ik eis vanavond dan ook een duidelijke reactie van de spelersgroep. Ik heb er wel alle vertrouwen in dat dat zal gebeuren. We hebben deze week hard getraind en de tegenstander goed geanalyseerd. Iedereen kent zijn taken. Ik maak er geen geheim van: Vanavond zullen we weer van onze eigen sterkte uitgaan. Op ons groot veld kunnen we ook ons eigen spel spelen. Wel wordt het zaak om bij balverlies onze organisatie te behouden. We moeten die drie punten gewoon pakken, zodat we de week erna niet met het mes op de keel naar Mandel United moeten. Want dat is voor mij wel één van de best voetballende ploeg van de reeks. Maar eerst zorgen dat we vanavond iets rechtzetten voor onze supporters.”