TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Tempo krijgt deksel op de neus in Eppegem (met Video)

dhh16 09 18EppegemTempoOverijse 0120

Tempo Overijse heeft opnieuw niet kunnen winnen op verplaatsing. Bij promovendus Eppegem werd met 3-0 verloren nadat Overijse nochtans de betere ploeg was.

Overijse begon sterk aan de wedstrijd en drukte Eppegem op eigen veld. Een eerste schot van Vander Elst mistte precisie. Even later werd de bal net voor de neus van diezelfde Vander Elst in hoekschop getikt. Bij een volgende aanval vond Delorge Deflem die het probeerde met een hakje. De thuisdoelman stond echter op de goede plek. Diezelfde Deflem leek even later alleen op weg naar doel, maar werd onterecht afgevlagd. Eppegem kreeg werkelijk niets klaar in de eerste twintig minuten.

Bij een onschuldig contact na 25 minuten blesseerde Deflem zich aan de enkel. De aanvaller probeerde nog even verder te spelen, maar moest uiteindelijk toch vervangen worden. Een schuiver van Niels Heyvaert belande nog voor het halfuur in het zijnet. Door het uitvallen van Deflem verloor Overijse wat van haar snelheid en kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Eppegem kon een paar kansen afdwingen, maar De Boodt stond paraat.

De beste kans in de eerste helft was nog voor Niels Heyvaert die de bal na een snelle aanval over doel plaatste.

De kansen in de tweede helft werden schaarser en Eppegem kwam vaker opzetten. In de 68ste minuut lanceerde doelman Leemans een snelle aanval na een spelhervatting. Overijse stond uit de organisatie en daar kon Fuentes van profiteren en de 1-0 tegen het de gang van het spel in tegen de netten tikken.  

Overijse leek van slag en kreeg geen grip meer op de thuisploeg. De aanvallen verliepen vrij chaotisch. Coach Goris offerde verdediger Jitse Hermans op voor een extra aanvaller. Maar tot scoren kwam Overijse niet. Het was echter Eppegem dat in het slot van de wedstrijd nog tweemaal kon scoren.