TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Vander Elst: “Het wordt een nieuw avontuur”

dhh25 07 18OHRHuldenbergTempoOverijse 120

Tempo Overijse begint morgen aan een nieuw avontuur in de A-reeks van de tweede amateurklasse. Geen Antwerpse en Limburgse verplaatsingen meer. Voortaan wordt naar het Oosten van het land getrokken met een paar verre verplaatsingen naar de Westhoek en Vlaamse ardennen.

“Het wordt voor ons inderdaad één groot avontuur”, zegt aanvaller Bjorn Vander Elst. “Buiten de Brabantse clubs, weet ik van de Oost- en West-Vlaamse ploegen niet veel. De eerste wedstrijden zullen moeten uitwijzen of we hun spel aankunnen.”

De voorbereiding van Overijse was ook niet meteen om naar huis over te schrijven met heel wat slechte resultaten en de vroegtijdige uitschakeling in de beker van België.
“Het klopt dat onze voorbereiding minder was dan de vorige seizoenen. Toen waren we al vrij vroeg in vorm, nu komt die vorm blijkbaar wat later. Maar in voetbal kan het snel gaan en hangt het vaak van details af”, weet Vander Elst.

“Morgen zullen we wel meteen bij de les moeten zijn, want Sparta Petegem is een stevige ploeg. Dat hebben we vorig jaar tijdens de bekercampagne al gezien. Het is een echte vriendengroep die blijkbaar al vele jaren samen speelt. De ploeg is een stevig blok dat moeilijk te ontwrichten zal zijn. Toch zullen we van onze eigen sterkte moeten uitgaan en zullen we ons niet aanpassen aan de tegenstander. We hebben trouwens al bewezen dat we dan op ons sterkst zijn. We hebben er wel vertrouwen in. Ons middenveld is zeer goed met heel wat talent. Als we daar de slag kunnen winnen met een mannetje meer, denk ik dat het goed zit. Ikzelf zal eerder weer een vrije rol krijgen rond de spits en hem van de nodige aanvoer moeten voorzien. Door een paar blessures wordt het wel afwachten hoe onze verdediging eruit zal zien, maar met Delorge hebben we daar wel een plan B.”