TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Niels Heyvaert: “We geraken beter op elkaar ingespeeld”

dhh25 07 18OHRHuldenbergTempoOverijse 383

Niels Heyvaert ruilde in het tussenseizoen Sint-Niklaas voor Tempo Overijse. Hier vindt hij nu ook zijn broer Jens terug, al was dat niet de doorslaggevende factor om voor onze club te kiezen.

“Het heeft wel een rol gespeeld, maar ik ben in Brussel afgestudeerd als leerkracht lager onderwijs en ga nu verder studeren in Leuven. Dat valt dan ook beter te combineren met voetballen in Overijse”, legt Niels uit. “Het is toch ook altijd leuk om samen met je broer in dezelfde ploeg te spelen. We verschillen op voetbalvlak ook niet zoveel van elkaar. Onze stijl komt overeen en onze manier van voetballen is hetzelfde. We promoten beiden het aanvallende voetbal.”

Niels kent de nieuwe reeks waarin Overijse nu terecht komt zeer goed. “Ik kan de twee reeksen wel wat vergelijken. Ik ben vorig seizoen regelmatig naar Overijse komen kijken en zag toch een duidelijk verschil met de ploegen uit de A-reeks waarin ik voetbalde bij Sint-Niklaas. In de B-reeks wordt meer open gespeeld, terwijl je in de A-reeks eerder ploegen hebt die een sterk blok vormen. Dat zal wat aanpassen worden, maar ik denk wel dat we daar goed tegen gewapend zijn. Het is moeilijk om nu al te zeggen wat we ervan moeten verwachten, maar ik denk wel dat we toch een aantal spelers hebben die met een actie het verschil kunnen maken. Alles zal afhangen van de start van de competitie. De eerste weken kondigen zich alvast loodzwaar aan, maar belangrijk is dat we die goed doorkomen.”

Maar eerst is er nog de beker van België met zaterdagavond de wedstrijd tegen de Limburgse derdeprovincialer Hechtel. “Dat is een wedstrijd die we absoluut moeten winnen. Dat moet toch ons eerste doel zijn. Een paar wedstrijden in die bekercompetitie afwerken is toch ook veel leuker dan een oefenpartij te moeten spelen”, weet Niels.

“Woensdagavond was de oefenwedstrijd op Kampenhout onze beste van de drie dat we al gespeeld hebben. We speelden al beter als ploeg, waren gretiger en geraken ook beter op elkaar ingespeeld. We scoorden zesmaal en dat wil toch al wat zeggen tegen een op papier sterk Kampenhout. Natuurlijk kan alles nog beter en waren die tegendoelpunten te vermijden. Daar moeten we dus zeker nog aan werken. Maar het is positief dat er vooruitgang te merken is tegenover de vorige wedstrijden.”