TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Nieuws

Beloften winnen sterk bezet toernooi te Westerlo

IMG 0517
Onze beloften namen afgelopen dinsdag deel aan het toernooi te Westerlo, georganiseerd door de kempische scheidsrechtersvereniging. 
We haalden drie overwinningen tegen St-Dymphna, Ramsel FC en KVC Westerlo , en twee gelijke spelen tegen RAC VC Hoboken en KFC Oosterzonen. Telkens overwicht maar jammer genoeg konden we niet elke wedstrijd scoren, Onze keeper Gilles had amper werk op te knappen tijdens de poule wedstrijden, maar later op het toernooi heeft hij zijn talenten meerdere keren kunnen tonen.

 
De eerste plaats in de poules dus en zo konden we doorstoten naar de kwartfinales waar we KFC Tongerlo partij gaven. De wedstrijd bleef scoreloos zodat strafschoppen bepaalde wie door kon naar de halve finales.  Het zag er even benauwd uit voor de roodhemden van Coach Eddy Abeloos nadat de eerste strafschop werd gemist en de tegenstrever zijn eerste vier strafschoppen raak trapte, maar toen hield onze doelman Gilles Bellin het hoofd koel en stopte hij de laatste en beslissende penalty, de zesde strafschop van Tempo was ook raak en Gilles herhaalde zijn huzarenstukje en ranselde ook de volgende strafschop knap uit zijn doel waardoor we door konden naar de halve finales.
 
IMG 0522Daar traden we aan tegen Ternesse VV, die we ook meteen op hun eigen helft terug drongen, we creëerden wederom veel druk maar ook deze keer ging de bal niet tegen de netten zodat ook nu strafschoppen een winnaar diende aan te duiden. Tempo mistte geen enkele keer en doelman Bellin toonde ook nu weer zijn suprematie en zorgde er voor dat de jongens konden aantreden in de finale door wederom 2 strafschoppen te stoppen. Hij was daardoor terecht de uitblinker van het tornooi.
 
In de finale moesten we Dessel Sport partij geven.  Deze keer hadden we meer tegenstand maar ook in deze laatste wedstrijd namen we de bovenhand en waren we baas op het plein.  Gelukkig waren we nu wel trefzeker en één luttel doelpunt was voldoende om als winnaar van het tornooi huiswaarts te keren. De jongens moesten zelfs geen enkel tegendoelpunt toestaan en werden alom als het sterkste team van het tornooi geprezen.
    
Een mooie afsluiter van een knap seizoen van ons beloften elftal dat onder leiding van coach Eddy Abeloos een mooi parcours in de competitie neerzette.