TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Wedstrijdverslagen

Overijse met tien onderuit tegen Bocholt

dhh14 04 18TempoOverijseBocholt 0334

Tempo Overijse ging zaterdagavond met de billen bloot tijdens de partij tegen het sterke Bocholt. De thuisploeg was enkel maar in de beginfase bij machte om een vuist te maken, maar na een halfuur pakte kapitein Kevin Taelemans zijn tweede gele kaart en moest vroegtijdig inpakken.

Nochtans begon alles veelbelovend voor Overijse. Maurice Weynants en Dieter Vanderelst kregen al in de openingsfase twee reuzekansen, maar de bal eindigde telkens in het decor. Pijnlijk, want het snelle uitvallen van Taelemans maakte een einde aan de dominantie van Tempo. Het was ondertussen op het kwartier ook al veel te simpel uitgespeeld. Bocholt kreeg tot ieders verbazing een vrije doorgang en Odutayo mocht ongehinderd binnentikken. Boeken toe voor de thuisploeg dat geen vuist meer kon maken. Net voorbij het halfuur was het helemaal over en uit. Bocholt lummelde maar wat aan en hoefde zelfs geen versnelling hoger te schakelen. Het was wachten tot Overijse de deur zelf openzette. En dat gebeurde bij een hoekschop waarbij Ben Didden de volle vrijheid kreeg om hard binnen te koppen.
Het scenario van de tweede helft was vrijwel identiek. Overijse kreeg zonder Taelemans geen grip op de match en moest de wet van de sterkste ondergaan. De beste thuiskans kwam er in het vierde kwartier toen bezoeker Kevin Dieme ei zo na zijn eigen doelman verschalkte.

De bezoekers lieten ook leuke dingen zien. De voorbereiding van het derde doelpunt was zo’n pareltje. De opening en de voorzet vanop rechts kwam recht uit het boekje. Lance Voorjans zette er zijn knikker tegen en de 0-3 was een feit. In de slotfase deed Voorjans zijn nummertje nog eens over. Hij trok alleen op avontuur en liet doelman Belin geen schijn van kans. Bocholt blijft met deze riante zege duidelijk in de race naar de titel. Voor Overijse resten nog twee wedstrijden waarin men nog een mooi einde aan het seizoen kan breien. 

Overijse: Belin, Dieter Vanderelst, Taelemans, Vleminckx, Bjorn Vander Elst (46′ Benazzi), Claes, Delorge, Weynants, Hermans, Delogu (46′ Heyvaert), Coquelle (78′ Michiels).
Bocholter: Werteleers, Pellegriti, Van Den Putte, Scheelen, Didden, Dieme (78′ Maes), Odutayo, Peeters (74′ Wang), Voorjans (84′ Ramaekers), Palmans, Vanhaen.
Doelpunten: 15′ Odutayo (0-1), 36′ Didden (0-2), 73′ en 81′ Voorjans (0-3 en 0-4)
Geel: Taelemans, Didden, Pellegriti, Coquelle, Odutayo
Rood: Taelemans