TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Kris Goris: “Opnieuw aanknopen met zege”

dhh10 03 18TempoOverijseThesSport 1193

Tempo Overijse ontvangt vanavond het Limburgse Hades. Tijdens de heenwedstrijd won Overijse in extremis de wedstrijd, wat het begin inluidde van een mooie periode. Na de recente nul op zes wil coach Kris Goris opnieuw aanknopen met een zege.

“Die wedstrijd op Hades blijft voor mij één van de meest memorabele wedstrijden die ik hier bij Overijse al meegemaakt heb”, zegt Goris. “Nadat we ruim 70 minuten de wet dicteerde en 0-2 voorstonden, kregen we diep in blessuretijd toch nog het deksel op de neus. Maar toen viel toch nog de winninggoal van Coquelle en volgde een enorme vreugde uitbarsting. Het was ook de eerste wedstrijd dat we het nieuwe systeem hanteerde met onze ruit op het middenveld. Dat was toen voor vele ploegen een verrassing. Dat verrassingseffect is nu wel weg, maar toch moeten we in staat zijn om vanavond die wedstrijd te winnen. We zullend dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan in die eerste helft vorige week in Spouwen. Daar begonnen we veel te laks aan de partij en slikte daardoor twee doelpunten.”

“We spelen voor eigen volk en dan kunnen we ook nog iets meer. We moeten vanavond vooral uitgaan van onze eigen sterkte. Afgaande van hoe er getraind wordt denk ik wel dat iedereen nog wil winnen en nog wat punten wil pakken. We zijn gered en van uitbollen is geen sprake. We spelen het spel eerlijk en zullen de resterende wedstrijden met onze sterkste ploeg aanvatten. Daarin is nu ook plaats voor de jonge Oascar Waite die vorige week een sterke invalbeurt maakte. Door de schorsing van Claes en de blessure van Heyvaert is De kans groot dat hij aan de aftrap verschijnt.”

De coach van Tempo is ook blij met het verloop van de transferperiode. “We hebben de meeste spelers kunnen houden en onze verdediging en middenveld zijn toch versterkt. We zoeken wel nog een diepe spits. In overleg met de voorzitter doen we dat grondig zonder over één nacht ijs te gaan.”