TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

De Boodt: “Ingeslagen weg verderzetten”

dhh10 03 18TempoOverijseThesSport 0115

De ontgoocheling na de zure nederlaag tegen leider Thes is bij Overijse al lang doorgespoeld. Veel tijd om te piekeren hadden de spelers sowieso niet, want zondag wacht al een nieuwe topper op het veld van Spouwen. Volgens doelman Dries De Boodt één van de moeilijkste verplaatsingen.

“We zijn niet te lang blijven stilstaan na de verloren topper tegen Thes. Daar was ook geen reden voor”, zegt De Boodt. “We kunnen onszelf niets verwijten. We moeten vooral onthouden dat we de evenknie waren van de leider en ook zelf een kans hadden om te winnen. De overwinning was misschien wel niet gestolen, maar we hadden evengoed minstens een punt verdiend. Wat de scheidsrechter bezielde weet ik niet, maar ook ik kon duidelijk zien dat Coquelle de bal in het aangezicht kreeg en niet op de arm. De scheidsrechter had beter even overleg gepleegd met zijn grensrechter in plaats van meteen naar de stip te wijzen. Maar goed, wij hebben vertrouwen geput uit die partij en getoond dat we heel wat stappen vooruit hebben gezet ten opzichte van het begin van het seizoen. Dat moeten we nu tegen Spouwen bevestigen.”

“Ik vind het alvast één van de moeilijkste verplaatsingen van het seizoen. Ze spelen op kunstgras en dat is altijd in hun voordeel. Al is en blijft Spouwen natuurlijk een goede ploeg. Ik verwacht wel een leuke wedstrijd met een aanvallende thuisploeg. Zij zullen de rol vooraan niet willen lossen en volop voor die overwinning willen gaan. We weten dus waar we zondag voor staan. Dat we drie basisspelers moeten missen door schorsing mag voor ons geen excuus zijn. We hebben in onze brede kern genoeg kwaliteit om dat op te vangen. Spreutels is er opnieuw bij en Delogu heeft al laten zien dat hij er staat. De weg die we nu hebben ingeslagen, moeten we gewoon verderzetten.”

Ondertussen heeft de Overijsese doelman ook heuglijk nieuws te melden. Op sociale media kondigde De Boodt aan dat hij vader wordt. “Dat is inderdaad heuglijk nieuws waar we enorm naar uitkijken. We weten al dat het een jongen wordt, dus de opvolging is al verzekerd”, lacht De Boodt.