TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2024-2025 – Derde Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Delorge: “Kunnen vrank en vrij voetballen”

dhh13 01 18TempoOverijseWijgmaal 0714

Tempo Overijse kijkt vanavond leider Thes Sport in de ogen. De twee beste ploegen van het moment en dus wordt deze wedstrijd door sommige volgers aanzien als de match van het jaar. Voor middenvelder Dimitri Delorge wordt het alvast een blij weerzien met zijn ex-coach Bart Vanhoudt.

“We kijken als groep enorm uit naar deze wedstrijd. We hopen dat onze goede resultaten van de afgelopen weken ook meer volk naar het stadion trekt zodat we nog eens een echte topper voor veel volk kunnen afwerken. Voor ons verandert er eigenlijk niet veel. Wij bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en willen ook vanavond winnen. Dat Bart Vanhoudt als coach van Thes in de andere dug-out staat maakt het ook wat speciaal voor mij en sommige spelers. Ik heb in een ver verleden nog met hem samengespeeld en hij was ook twee seizoenen mijn coach bij Sterrebeek. Dat schept toch een speciale band. Ik gun hem zeker de titel, want Thes is voor mij toch de verdiende kampioen. Maar vanavond pak ik liever de drie punten. We hebben niets meer te verliezen en kunnen vrank en vrij voetballen. Dat kan misschien wel in ons voordeel zijn.”

“We willen vooral ook tonen dat we niet voor niets op de vierde plaats staan in de rangschikking. Iedereen wil zich ook nu nog bewijzen en wil de goede lijn van de afgelopen weken doortrekken. We moeten ook in onze kansen geloven, want Thes heeft buitenshuis toch ook al steken laten vallen. Wie weet wat een eventuele overwinning ons nog op brengt. De club mag dan al wel geen kans maken op promotie, met nog duels tegen Spouwen en Bocholt in het vooruitziccht zit er misschien wel nog een tweede plaats in. Maar laat ons eerst kijken hoe de partij vanavond verloopt.”

“Het seizoen op deze manier afsluiten moet ook vertrouwen geven naar volgend seizoen toe”, zegt Delorge. “Driekwart van de ploeg blijft en met de nodige versterkingen moeten we gewapend zijn om dan meteen goed mee vooraan mee te doen. Maar eerst dus dit seizoen die top vijf plaats vasthouden.”