TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Vander Elst: “Willen mooie reeks verderzetten”

dhh13 01 18TempoOverijseWijgmaal 1264

Zondag wacht met Cappellen een taaie klant voor Tempo Overijse. Al moeten de Druivenjongens momenteel van niemand schrik hebben, ze zijn maar beter op hun hoede. Want winnen kon Overijse in Cappellen nog niet. “Toch blaken we van het vertrouwen en wil de spelersgroep resoluut voor de overwinning gaan”, zegt aanvaller Bjorn Vander Elst.

Bjorn was vorige week tegen Vosselaar goed voor een assist en een doelpunt en dat heeft zijn zelfvertrouwen ook een boost gegeven. “Ja, dat doelpunt deed enorm veel deugd en dan ook nog die assist bij het tweede doelpunt. De week ervoor had ik tegen Zwarte Leeuw een enorme kans gemist die ik eigenlijk nooit had mogen missen. Dat ik op Vosselaar wel kon scoren was dus goed voor mijn vertrouwen.”

dhh13 01 18TempoOverijseWijgmaal 1428“Het is trouwens al van het kampioenenjaar geleden dat we nog zo een mooie reeks hebben kunnen neerzetten en dat willen we zo lang mogelijk verderzetten. Het vertrouwen is er na die 12 op 12 en daar willen we zondag zeker nog een overwinning bij doen. We zijn sterk gefocused, ook na een moeilijke trainisweek door de koude. Uren in de kou trainen moet je zeker niet onderschatten. Dinsdag hebben we afwisselend een deel van de training binnen afgewerkt. Laten we hopen dat het veld zondag meevalt want van vorig seizoen herinner ik me nog dat het er moeilijk voetballen was. Het was een zwaar en groot veld.”

De week na Cappellen komt leider Thes Sport op bezoek in het Begijnhofstadion, maar daar zijn ze bij Overijse nog niet mee bezig. “We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. In de kleedkamer en op het trainingsveld spraken we deze week enkel over Cappellen. Daar ligt momenteel onze focus en wat er zondag ook gebeurd, dat zal ook volgende week geen verschil maken. Het enige wat nog telt is dat we die top vijf plaats vasthouden en daarmee ook de doelstellingen van dit seizoen realiseren. Zoals we nu spelen moet dat zeker mogelijk zijn. Iedereen voert zijn taken perfect uit en we krijgen veel vertrouwen van de coach”, besluit Vander Elst, die ook volgend seizoen bij Overijse blijft.