TEMPO OVERIJSE

Seizoen 2023-2024 – Tweede Nationale B – 3 sterren IP-Jeugdopleiding

Interviews

Jens Heyvaert: “We horen thuis in top vijf”

dhh17 02 18TempoOverijseZwarteLeeuw 0187

Tempo Overijse blijft als een sneltrein door de competitie razen. Tempo won nu ook zondag bij Vosselaar en was de eerste ploeg die daar dit seizoen in slaagde. Dankzij de overwinning duiken de druivenjongens eindelijk de top vijf binnen. “En daar horen we ook thuis”, is middenvelder Jens Heyvaert zelfzeker.

“De manier waarop we de overwinning hebben behaald zegt veel over de mentaliteit die er momenteel heerst in de groep. We kwamen wat ongelukkig op achterstand na balverlies op het middenveld. Een foutje dat meteen werd afgestraft. Dat zijn dingen die kunnen gebeuren, maar we toonden daarna meteen waartoe we in staat zijn. Ondanks de slechte staat van het veld konden we toch een paar aardige acties op de mat brengen en kwamen we in een mum van tijd met goed voetbal op voorsprong. We kregen daarna nog een paar kansen om de zege veilig te stellen, maar kwamen niet meer tot scoren.”

“Na de rust speelden we met de wind in de rug en hadden we het gevoel dat de zege niet meer in gevaar kwam. Vosselaar probeerde wel, maar echte kansen kregen ze niet meer. Dat zorgde bij hen toch wel voor wat frustratie, maar we bleven rustig en wonnen toch verdiend onze vierde wedstrijd op rij.”

dhh14 10 17TempOverijseVosselaar 0201“Nadat we een hele tijd achter de feiten aanliepen, staan we nu toch mooi op een vijfde plek in de rangschikking. Daar horen we zeker thuis. Van het seizoen rustig uit te spelen is geen sprake. We willen er nu ook alles aan doen om onze plaats te verdedigen en te bewijzen dat we die plaats waard zijn. Komend weekend trekken we naar Cappellen met de intentie om ook die wedstrijd te winnen. Daarna krijgen we met Thes en Spouwen twee ploegen van een ander kaliber. Al moeten we daar geen schrik van hebben. We zitten in een goede flow en in onze reeks is duidelijk dat iedereen van iedereen kan winnen.”

“Toch blijft het een beetje jammer dat we het de eerste maanden zo dramatisch deden. Indien we toen een paar puntjes meer zouden hebben gepakt, stonden we nu echt vooraan. Dat beseffen we ook heel goed en daarom dat we er nu ook alles willen aan doen om nog zoveel mogelijk overwinningen te pakken. Dat zijn we onze supporters en club ook verschuldigd”, zegt Heyvaert die ook volgend seizoen bij Overijse zal voetballen.